Sport Centar

Klopp se otvorio o svom potencijalnom odlasku iz Liverpoola

Iako je to nešto o čemu navijači Liverpoola ne žele ni razmišljati, posljednjih sedmica njihov klub je bilježio loše rezultate u domaćem prvenstvu te se počelo pričati o mogućem odlasku njihovog trenera Jurgena Kloppa.

Klopp se otvorio o svom potencijalnom odlasku iz Liverpoola

Iako je to nešto o čemu navijači Liverpoola ne žele ni razmišljati, posljednjih sedmica njihov klub je bilježio loše rezultate u domaćem prvenstvu te se počelo pričati o mogućem odlasku njihovog trenera Jurgena Kloppa.

Njemački je stručnjak povodom tih nagađanja prilično otvoreno govorio o svojoj budućnosti u Liverpoolu, ističući da su dani kada su treneri poput Sir Alexa Fergusona jednim klubom upravljali 26 godina davno prošli i da će u jednom trenutku u budućnosti morati nekom drugom prepustiti vođenje kluba s Anfielda. Nijemac je jasno rekao kada namjerava napustiti Liverpool, otkrio je dijelove posla koji mu se ne sviđaju, a čak je razgovarao i što planira raditi u budućnosti, kako u nogometu, tako i u životu općenito.

Njegovi planovi za odlazak

Kao što smo rekli, Klopp je otvoreno govorio o svojim planovima za budućnost, a sada se samo nadovezao na izjavu koju je dao još 2019. godine, kada je sugerirao da osjeća napor u poslu i nagovijestio da bi mu godio odmor od nogometa. U razgovoru za njemački magazin Kicker, Nijemac je rekao kako posjeduje ogromnu energiju i da je njegov problem što uvijek daje maksimum. Sugerirao je u još nekoliko svojih intervjua kako bi nakon angažmana u Liverpoolu mogao otići na jedan odmor od nogometa. Postavlja se pitanje kako će rezultatski proteći ova sezona za njegov trenutni klub i hoće li ga uprava ostaviti na Anfieldu do isteka ugovora 2024. godine. Ostaje nam vidjeti kako će igrati Liverpool te pratiti njihove rezultate na stranicama kao rezultati uživo nogomet kako bi imali jasniju sliku o Kloppovoj budućnosti u klubu.

Kloppov ugovor

Kao što je Klopp sasvim jasno rekao komentirajući svoju budućnost, planira napustiti Veliku Britaniju kad prekine veze s Liverpoolom i vratiti se u Njemačku. Čini se da je Liverpool spreman pomoći Kloppu na bilo koji način. Kad je njemački trener u decembru 2019. godine potpisao novi ugovor s klubom u koji je došao 2015., Liverpool je osigurao da se u ugovor uvrsti klauzula koja će klubu pomoći da se Nijemac vrati kući kada se završi njegovo vrijeme na Anfieldu. Tačnije, klauzula osigurava da će Kloppov odlazak u Njemačku nadgledati Liverpool kako bi se osiguralo da on bude što ugodniji.

Nije ništa čudno da klub pomogne treneru ili igraču prilikom selidbe u novo područje nakon što se prvi put dogovore o uvjetima. Poznato je da nogometni klubovi pomažu u svemu, od pronalaska odgovarajućih škola za djecu igrača i trenera pa do pronalaska smještaja. To čine kako bi uklonili što više stresa iz situacije, dopuštajući da se njihovo novo pojačanje usredotoči isključivo na posao zbog kojeg je dovedeno. Međutim, pomaganje trenerovom odlasku pomalo je neobično, ali pokazuje povezanost i poštovanje koje uzajamno dijele Klopp i Liverpool.

Potencijalni nasljednik

Bez ikakve sumnje ćemo imati desetke imena nogometnih trenera u igri za trenera Liverpoola kad Klopp odluči da je vrijeme za odlazak. Jedno ime koje se čak i sada neprestano provlači kroz medije je Steven Gerrard .Bivši kapiten Liverpoola legenda je Redsa u svakom smislu te riječi, a navijači bi ga dočekali raširenih ruku. Gerrard trenutno vodi Rangerse, gdje je pokazao da posjeduje znanje, a sa škotskim gigantom je na vrhu lige, s 21 bodom više od prvaka Celtica.

jurgen kloppliverpool
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz