Sport Centar

Kasun objasnio kako ga je maltretirao bivši selektor BiH: Svi su mi govorili da je idiot i psihopata

Nekada sjajni hrvatski košarkaš Mario Kasun nedavno je bio gost u najpoznatijem regionalnom podkastu Podcast Inkubatoru.

Kasun objasnio kako ga je maltretirao bivši selektor BiH: Svi su mi govorili da je idiot i psihopata

Nekada sjajni hrvatski košarkaš Mario Kasun nedavno je bio gost u najpoznatijem regionalnom podkastu Podcast Inkubatoru.

Tom prilikom je Kasun opisao brojne dogodovštine koje su ga pratile kroz karijeru, koja je trebala biti daleko uspješnija kad se uzme njegov talenat u obzir.

Nije imao sreće, a posebno je zanimljiva priča o odlasku u Barcelonu koju je tada trenirao Duško Ivanović, bivši selektor BiH.

Ivanović je doslovno maltretirao Kasuna u katalonskom klubu, a hrvatski centar je sada otvorio dušu i prisjetio se svega.

“Upoznao sam divne ljude, ali je to bila možda i moja najgora košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine”, ispričao je Kasun za Podcast inkubator.

U ABA ligi, ovaj stasiti centar nosio je dres Zagreba, a u Barceloni nikako nije uspijevao da pronađe zajednički jezik sa crnogorskim stručnjakom.

Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena prije treninga. Ja sam izgubio 12 kilograma u sedam-osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem jeziku, a poslije samo na španskom”, otkrio je on.

Igrao je čak i teško povrijeđen jer mu Ivanović nije vjerovao.

“Desila se situacija da sam mjesec i po dana igrao, a noga me je tako boljela. To mi je Duško zamjerio i rekao mi je da skinem steznik, ili će me otjerati sa treninga.”

Onda je došla sezona 2007/2008 kada se samo srušio na terenu.

“On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine, umjesto šest mjeseci, vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osjećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu“, otkrio je hrvatski košarkaš.

Pojasnio je i detalje operacije, tokom koje je morao da bude budan.

“To se desilo Silvinhu i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve tijelo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim”, nastavio je Kasun nestvarnu priču.

Samo sedam dana kasnije je opet bio na terenu.

“Jedini koji su me posjetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je volio, natjerao me je da se vratim za sedam dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri p**** materine”, završio je Kasun.

Govorio je još Kasun i o saobraćajnoj nesreći na motoru, nakon koje je skoro izgubio desnu ruku, o igranju gotovo besplatno u Orlando Magicu, jugoslovenskoj košarci, ljubavi prema starim automobilima…

Cijeli podkast s Kasunom pogledajte OVDJE!

dusko ivanovicmario kasun
KOMENTARI