Sport Centar

Francuska teže od očekivanog do trijumfa, Slovenci slavili protiv Bjelorusa

U terminu od 18 sati odigrane su četiri utakmice preliminarne faze Svjetskog prvenstva u rukometu u grupama E, F, G i H.

Francuska teže od očekivanog do trijumfa, Slovenci slavili protiv Bjelorusa

U terminu od 18 sati odigrane su četiri utakmice preliminarne faze Svjetskog prvenstva u rukometu u grupama E, F, G i H.

Francuska je teže od očekivanog došla do trijumfa protiv Švicarske (25:24). Rezultat je bio u egalu tokom cijelog susreta, a u finišu Francuzi su bili spretniji i došli do trećeg trijumfa u grupi E preliminarne runde. Mahe je u pobjedničkoje ekipi postigao osam golova, a Sidrowicz je bio najefikasniji sa četiri pogotka u poraženom timu.

Portugal je bio apsolutni favorit protiv Alžira i na kraju je slavio sa 26:19. Alžirci su imali prednost samo u nekoliko navrata na početku utakmice i onda im Portugalci nisu dozvoljavali da ozbiljnije zaprijete. Portela je pogađao četiri puta kod Portugala, a po tri Cavalcanti, Fernandes, Hernandez i Moreira, dok je Berkous kod Alžiraca sedam puta pogađao protivničku mrežu.

Slovenija je u grupi H bila bolja od Bjelorusije rezultatom 29:25. Time su Slovenci zauzeli drugu poziciju u grupi preliminarne faze. Većinu prvog dijela Bjelorusi su imali prednost, no nakon neriješenog rezultata u prvom dijelu Slovenija je došla u vodstvo i sačuvala ga do kraja. Dolenec je vodio Sloveniju do trijumfa sa sedam pogodaka, dok je Karelek na drugoj strani postigao šest golova.

Švedska je došla do treće pobjede u grupi G, a savladali su Egipat sa 24:23. Egipćani su vodili tokom velikog dijela susreta, a onda su u drugom dijelu drugog poluvremena Šveđani došli do vdostva, koje su održali do kraja sureta u uzbudljivoj završnici. Petersson je bio najraspoloženiji kod Švedske sa osam pogodaka, a isto toliko kod Egipćana postigao je Sanad.

Rezultati:

Grupa E

Francuska – Švicarska 25:24

Grupa F

Portugal – Alžir 26:19

Grupa G

Švedska – Egipat 24:23

Grupa H

Slovenija – Bjelorusija 29:25

 

 

 

svjetsko prvenstvo u rukometu
KOMENTARI

KOMENTARI