Sport Centar

Blokiran otkup Ahmedhodžićevog ugovora od strane Bordeauxa, Zmaja želi povratnik u Bundesligu

Bordeaux je jučer odlukom Fudbalskog saveza Francuske izbačen u treći rang takmičenja, a ta odluka došla je kao posljedica nagomilanih dugova Žirondinaca.

Blokiran otkup Ahmedhodžićevog ugovora od strane Bordeauxa, Zmaja želi povratnik u Bundesligu

Bordeaux je jučer odlukom Fudbalskog saveza Francuske izbačen u treći rang takmičenja, a ta mjera došla je kao posljedica nagomilanih dugova Žirondinaca.

Navodno je Bordeaux dužan više od 40 miliona eura, a zanimljiva je ova priča i zbog reprezentativca Bosne i Hercegovine Anela Ahmedhodžića.

Ahmedhodžić je zimus stigao na šestomjesečnu posudbu iz Malmoa, ali Bordeaux se obavezao da će ovog ljeta otkupiti njegov ugovor.

Ipak, zbog situacije s finansijama i zbog izbacivanja kluba u treći rang, otkup Anelovog ugovora od strane Bordeauxa je trenutno blokiran, piše danas webgirondins.com, inače sajt specijaliziran za praćenje Žirondinaca.

Tako je sada neizvjesna sudbina Ahmedhodžića i teško je i pretpostaviti gdje će igrati naredne sezone, obzirom da je njegov menadžer Markus Rosenberg ranije rekao da od povratka u Malmo nema ništa.

“Ne, Anel se neće vraćati u Švedsku. Pokazao je da može igrati na većem nivou nego što je švedski šampionat. Anel je odigrao odličnu polusezonu što su primijetili brojni klubovi. Čak i ako Bordeaux ispadne, Anel se neće vraćati u Švedsku. Za njega postoji interes timova iz najboljih evropskih liga. Bilo je i prošle zime, ali smo odabrali Bordeaux”, rekao je Rosenberg u nedvanoj izjavi.

Ahmedhodžić je u protekloj polusezoni odigrao 15 mečeva za Bordeaux i upisao jednu asistenciju, a posljednjih dana se pominjalo interesovanje Werdera iz Bremena za njegove usluge.

Ovaj njemački tim je uspio izboriti promociju i povratak u Bundesligu naredne sezone, pa bi svakako to bio zanimljiv novi klub za Ahmedhodžića. Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati.

anel ahmedhodzicbordeauxwerder bremen
KOMENTARI