Scsport.ba > Reprezentacija > Miličević: Čudi me da su Hajrović i Seferović izabrali Švicarsku

Miličević: Čudi me da su Hajrović i Seferović izabrali Švicarsku

Bivši mladi reprezentativac Švicarske porijeklom iz BiH

Miličević: Čudi me da su Hajrović i Seferović izabrali Švicarsku


Autor: Armin Pašić
Datum:

Bivši mladi reprezentativac Švicarske koji je porijeklom iz Ugljevika, Danijel Miličević, u razgovoru za naš portal govorio je o svom klubu, Zukanoviću, Hajroviću, Seferoviću...

Danijel Miličević je prije nekoliko godina zajedno sa Rakitićem i Kuzmanovićem nosio dres mlade reprezentacije Švicarske. Ratoboran je igrač, klasična radilica. Trenutno nosi dres belgijskog prvoligaša Charleroia, i gledajući statistiku možda je i najveća snaga ovog tima.

˝U Belgiji sam skoro četiri godine i vrlo sam zadovoljan onim što sam pokazao na terenima. Trenutno nastupam za Charleroi, gdje igram možda najbolju svoju sezonu u Belgiji. Zajedno sa mnom u klubu su još dva igrača porijeklom sa naših prostora, a riječ je o Elvedinu Džiniću i Miljušku Bojoviću i sa njima mi je stvarno odlično˝, počinje razgovor sa SCsport.ba Danijel Miličević.

Miličević je prije dvije godine zajedno sa Zukanovićem nastupao u Eupenu. Sa našim reprezentativcem je i dan danas u kontaktu.

˝Ervin je stvarno dobar momak, jučer smo se baš čuli. Mislim da su on i Mijat Marić iz Lokerena najbolji stoperi u belgijskoj ligi. On je svojim dobrim igrama skrenuo pažnju i selektora Sušića, te je za kratko vrijeme zadobio povjerenje u reprezentaciji. To dovoljno govori o svemu˝.

Kao što smo u uvodu naveli, 27-godišnji Miličević nekad je nastupao zajedno sa Rakitićem i Kuzmanovićem. Za razliku od pomenuta dva igrača, Miličević nije napravio veliku karijeru, ali kako kaže zadovoljan je bez obzira na sve, jer je nažalost išao mnogo težim putem.

˝Oni su u to vrijeme nastupali za veliki Basel, već tada su igrali evropske utakmice i bez problema su se prodali u inostranstvo. Što se tiče mene, ja sam igrao u dosta slabijem klubu, i bilo mi je mnogo teže. Umjesto evropskih utakmica, ja sam sa Luganom nažalost vodio grčevite borbe za opstanak, ali zadovoljan sam bez obzira na sve˝.

Nezaobilazne teme u našem razgovoru bile su Haris Seferović i Izet Hajrović.

˝Iskreno čudi me to što su Hajrović i Seferović izabrali Švicarsku, obzirom da su navodno željeli igrati za BiH. Oni su vjerovatno bili nestrpljivi, ali ipak mislim da su trebali ostati dosljedni svojoj odluci da igraju za BiH, bez obzira na sve. Što se tiče Hajrovića on je veliki igrač, a to je dokazao u Grasshoppersu, dok za Seferovića ne mogu ništa reći, jer ga nisam pratio baš mnogo˝, rekao je Miličević na kraju razgovora za naš portal.

Miličević je rođen prije 27 godina u Bellinzoni. Porijeklom je iz Ugljevika, a u svojoj karijeri prije Charleroia nastupao je za Lugano, Yverdon i Eupen.

Autor: Armin Pašić Datum:

Facebook preporuke