Scsport.ba > Ino fudbal > Begović izabrao: RVP i Mata najbolji u Premiershipu, protiv CR7 bilo je najteže, Kahn najveći...

Begović izabrao: RVP i Mata najbolji u Premiershipu, protiv CR7 bilo je najteže, Kahn najveći...

Odgovarao na pitanja

Begović izabrao: RVP i Mata najbolji u Premiershipu, protiv CR7 bilo je najteže, Kahn najveći...


Autor: Sport Centar
Datum:

Asmir Begović, golman Stoke Cityja i bh. reprezentacije, danas je odgovarao na zanimljiva pitanja fanova na Twitteru...

Naš najbolji golman tako je istakao da su najveće golmanske nade u svijetu Marc-Andre ter Stegen, Bernd Leno, a zanimljivo, naveo je i mladog saigrača iz Stokea, Jacka Butlanda. Jedan fan upitao je Begovića protiv koga mu je bilo najteže igrati u karijeri, na što je dobio odgovor "protiv Cristiana Ronalda".

Kada je u pitanju Premiership, naš golman smatra da su Robin van Persie (Manchester United) i Juan Mata (Chelsea) najbolji igrači prvenstva. Istakao je i da govori četiri jezika (bosanski, engleski, njemački, francuski), te da ne izdvaja nikoga od saigrača u reprezentaciji, jer "svi su super".

Od engleskih talenata izdvojio je Wilfrieda Zahu, a za dva najljepša grada u Bosni i Hercegovini smatra rodno Trebinje i Sarajevo.

Zanimljivo je bilo pitanje i o Davidu De Gei, kojega bi mogao naslijediti u Manchester Unitedu. Asmir je imao samo riječi hvale za Španca, rekavši da je kvalitetan golman sa velikim potencijalom, dok je prema njegovom mišljenju, Oliver Kahn najbolji čuvar mreže svih vremena.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke