Sport Centar

Zvijezda 09 uputila pismo predsjedniku NSBiH: Nećemo više biti nijemi na negativnosti

FK Zvijezda 09 uputila je otvoreno pismo predsjedniku NSBiH Elvedinu Begiću, u kojem je i molba za određivanje termina sastanka u najkraćem mogućem roku.

Zvijezda 09 uputila pismo predsjedniku NSBiH: Nećemo više biti nijemi na negativnosti

FK Zvijezda 09 uputila je otvoreno pismo predsjedniku NSBiH Elvedinu Begiću, u kojem je i molba za određivanje termina sastanka u najkraćem mogućem roku.

Pismo vam prenosimo u cijelosti, bez redakcijskih intervencija.

“Poštovani, vjerujemo da je vaš prioritet i prioritet svih organa takmičenja koji djeluju u Nogometnom savezu BiH osiguranje poštenog, fer i sportskog načina odigravanja mečeva Premijer lige BiH. S tim u vezi uputili smo Vam molbu za određivanje termina sastanka u najkraćem mogućem roku.

FK Zvijezda 09 je klub koji svoje obaveze, finansijske ili bilo koje druge redovno izmiruje prema savezu i njegovim organima takmičenja. Do sada smo imali korektnu saradnju s Vama i sa svim organima saveza i želimo da tako i ostane u budućnosti, ali stalne tendencije u suđenju na našu štetu na utakmicama našeg kluba u domaćem šampionatu više nećemo tolerisati.

Kao što ste i sami imali priliku vidjeti, sportska javnost zgrožena je suđenjem glavnog sudije Matea Muse koji je dijelio ‘pravdu’ u 12. kolu koja je odigrana u Tuzli između ekipe FK Tuzla City i naše ekipe na kojoj je ekipa FK Zvijezda 09 drastično oštećena, a to je konstatovao i Zoran Rebac, prvi potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje u emisiji koja je emitovana na BHT-u.

Želimo da Vas obavijestimo da je pomenuti meč i suđenje samo jedan u nizu slučajeva, jer argumentovano smatramo da smo direktno oštećeni u još najmanje tri utakmice na kojima je zbog sudijskih odluka donesenih na štetu našeg kluba krajnji rezultat bio gubitak bodova, što u tim slučajevima nije izboreno igrom na terenu od strane naših protivnika nego isključivo sudijskim greškama.

FK Zvijezda 09 je uvijek bila dobar domaćin, ali i dobar gost. Na našim mečevima nikada nije zabilježen ni najmanji incident. Sve ekipe i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini, na isti način i ispratili, ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige, a posebno kada je u pitanju suđenje, jer smo bez ikakve dileme najoštećeniji klub ove sezone.

S tim u vezi, zahtjevamo da se Vi kao čelni čovjek Nogometnog saveza angažujete i iskoristite svoj autoritet kako bi FK Zvijezda 09 dobila ravnopravan tretman kao i svi drugi klubovi u našem šampionatu i kako bi nogomet, nogometna igra i igrači bili u prvom planu te kako bi se bodovi osvajali igrom, a ne suđenjem. To u većini mečeva koje je naš klub do sada odigrao nije bio slučaj i to se mora promijeniti! To je vaša dužnost silom funkcije koju obavljate, ali isto tako i moralna dužnost ukoliko ste dobronamjerni i želite bolje sutra našem nogometu.

Mi kao klub ćemo u budućnosti učiniti sve u okviru prava, propozicija i pravilnika NS BiH da izborimo ravnopravan tretman na mečevima koji slijede u domaćem šampionatu.

Želimo da Vas obavijestimo da ćemo ubuduće o svim dešavanjima na našim mečevima u šampionatu redovno obavještavati sportsku javnost putem medija bilo da je riječ o pozitivnim dešavanjima ili da je riječ o bilo kakvim anomalijama koje su se desile, naročito kada je riječ o suđenju na mečevima našeg kluba.

FK Zvijezda 09 pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem našem nogometu i našem klubu i želimo Vam pomoći da odstranite sve one koji ruše autoritet nogometa”, navodi se u saopštenju.

Tabela Premijer lige

Raspored 13. kola Premijer lige

elvedin begicnsbihzvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI