Sport Centar

Zvanično: Dogovorena najveća borba u historiji UFC-ove teške kategorije

Sada je i službeno - borac porijeklom iz Hrvatske Stipe Miočić, branit će titulu u trećem meču s bivšim dvostrukim prvakom Danielom Cormierom.

Zvanično: Dogovorena najveća borba u historiji UFC-ove teške kategorije

Sada je i službeno – borac porijeklom iz Hrvatske Stipe Miočić, branit će titulu u trećem meču s bivšim dvostrukim prvakom Danielom Cormierom.

Nakon što je i sam Cormier na zgodan način potvrdio da će do revanša doći, UFC-ov gazda Dana White za ESPN je potvrdio da će Miočić i DC 15. augusta biti glavne face priredbe UFC 252.

Lokacija trenutno nije poznata, a MMA Fighting smatra da bi to trebala biti jedna od dvorana u SAD-u.

Poznati ESPN-ov novinar Brett Okamoto biranim je riječima opisao ovu borbu.

“Ovo je po mom mišljenju najveća borba u historija teške kategorije. Pobjednik je najbolji teškaš svoje ere, a gubitnik nije. Ne može biti veće od ovoga”, stoji na Twitteru Okamota.

Miočić i Cormier trenutno su na 1-1 u međusobnim susretima. Prvi put su se borili u julu 2018. kada je Cormier nokautom u prvoj rundi osvojio teškašku titulu, a Miočić je odmah zatražio revanš koji je uslijedio u augustu prošle godine.

Amerikanac hrvatskog porijekla je tada u četvrtoj rundi slavio i to je ujedno bio i posljednji nastup ove dvojice boraca.

daniel cormierstipe miocicufc
KOMENTARI

KOMENTARI