Sport Centar

Zukanović se oprostio Zmajeva: San da odem na SP mi je oduzet i tada sam se mislio povući

Dugogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović se oprostio od dresa Zmajeva.

Zukanović se oprostio Zmajeva: San da odem na SP mi je oduzet i tada sam se mislio povući

Dugogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović se oprostio od dresa Zmajeva.

Iskusni defanzivac (33), koji je najveći dio karijere proveo igrajući u Seriji A, u dresu Zmajeva odigrao je 38 utakmica, ali nije bio među putnicima na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil.

Emotivnim saopštenjem putem Instagram naloga oprostio se od dresa reprezentacije BiH.

“Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu. Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu Reprezentaciju na veliko takmičenje. Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju. Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu. Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima. Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima”, saopštio je Zukanović.

ervin zukanovicfudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Strumpfovska mitomanija
Gost

Ne dipr, nisi zaslužio, mislio si se ugurati i na to ime skuplji ugovor izvući. Slagao te onaj kome si lovu gurao, a pokazalo se kakav si igrač a i čovjek, poslije prvenstva, propo ko’ kauč.

Edinko
Gost

CRVENI KIMECAVAC -ovaj hajvan garant glasa za SDP ili tamo Njihovu stranku…ovakvi su oni..nista i niko im ne valja,narcisoidni i vide samo tudje greske..a njihov ejdini cilj ej “rusenje vlade”!Sikter!ERVINE HVALA TI LAFE ZA SVE!Sretno u zivotu dalje!

wpDiscuz