Sport Centar

ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, poznati svi učesnici

ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, legendarnu bh. rukometašicu.

ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, poznati svi učesnici

ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, legendarnu bh. rukometašicu.

Adela Merdžanić je preminula u februaru ove godine, nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću. Sjajnoj bh. rukometašici ljekari su dijagnosticirali rak debelog crijeva, ali i pored svih napora ljekara i finansijske pomoći koju je dobila za liječenje, nije uspjela da se izbori i pobijedi tešku bolest.

ŽRK Ilidža, klub u kojem je Merdžanićeva provela veći dio svoje karijere, u znak sjećanja na nju i sve što je učinila tokom svoje karijere, ali i po završetku iste, organizuje memorijalni turnir koji će nositi njeno ime. U organizaciju samog turnira uključeno je veliki broj ljudi, njenih kolegica, trenera, ali i ljudi koji su u Adeli imali prijatelja za cijeli život. Ilidžanci su podršku dobili prvenstveno od porodice Merdžanić, sportskih klubova, ali i općinskih i kantonalnih vlasti.

Na čelu Organizacionog odbora 1. Memorijalnog turnira “Adela Merdžanić” nalazi se Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, koji je dao svesrdnu podršku organizaciji jednog ovakvog memorijala.

Turnir će se igrati u subotu 11. septembra u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži, a na njemu će učestvovati četiri ekipe. Pored organizatora turnira ŽRK Ilidža, svoje učešće na turniru potvrdile i ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Iz ŽRK ilidža se nadaju da će utakmicama moći prisustvovati gledaoci, kako bi i na taj način mogli odati počast jednoj od najboljih rukometašica koje je ova država imala.

adela merdzaniczrkilidza
KOMENTARI