Sport Centar

Zrinjski će protiv Akademije Pandev gostovati na stadionu koji nosi ime legendarnog pjevača

Zrinjski će u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrati protiv Akademije Pandev, a prvi meč odigrat će se na stadionu koji nosi ime legendarnog makedonskog pjevača - Toše Proeski Arena.

Zrinjski će protiv Akademije Pandev gostovati na stadionu koji nosi ime legendarnog pjevača

Zrinjski će u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrati protiv Akademije Pandev, a prvi meč odigrat će se na stadionu koji nosi ime legendarnog makedonskog pjevača – Toše Proeski Arena.

Domaći stadion Akademije Pandev je Kukuš, koji dijele sa FK Horizont Turnovo, međutim on prima samo 1.500 gledalaca, te su morali potražiti stadion za evropske nastupe.

Akademija Pandev zvanično je potvrdila da će se prva utakmica protiv Zrinjskog 11. jula igrati na Toše Proeski Areni, koja prima preko 36.000 gledalaca.

Nacionalni stadion, koji je najmoderniji i najveći sportski objekat u Sjevernoj Makedoniji, nekoliko puta mijenjao je ime, a od ove godine nosi ime legendarnog pjevača. Podsjetimo, nikad prežaljeni pjevač i miljenik regije Toše Proeski, 16. listopada 2007. godine izgubio je život u tragičnoj automobilskoj nesreći na putu iz Skopja za Zagreb.

akademija pandevhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI