Sport Centar

Žrijeb za turnir Lige prvaka u Moskvi: Mostar SG Staklorad imao sreće

Mostar Stari Grad Staklorad imao je sreće prilikom žrijeba i u nastavku Lige šampiona nalazi se u grupi A zajedno sa domaćinom Sport Club KPRF (Rusija), Futsal klubom Dobovec (Slovenija), te Hallle-Goikom (Belgija).

Žrijeb za turnir Lige prvaka u Moskvi: Mostar SG Staklorad imao sreće

Mostar Stari Grad Staklorad imao je sreće prilikom žrijeba i u nastavku Lige prvaka nalazi se u grupi A, zajedno sa domaćinom Sport Club KPRF (Rusija), Futsal klubom Dobovec (Slovenija), te Hallle-Goikom (Belgija).

Iz redova ovog kluba mogu se čuti optimistične najave.

“U Rusiju ne idemo sa zastavom. Ekipu Doboveca znamo, jer su oni bili domaćini grupe u prethodnoj fazi takmičenja, dok su ostala dva kluba za nas trenutno nepoznanica”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.

Turnir će biti održan u Moskvi od 19. do 24. novembra ove godine. U narednu fazu takmičenja plasirat će se samo pobjednik grupe.

Podsjetimo, Mostar SG je druga bh. ekipa koja je ostvarila plasman među 16 najboljih u Evropi u ovom formatu takmičenja, a prije njih to je pošlo za rukom Tangu 2013. godine.

U grupi B igraju: Sporting CP (Portugal), MFK Tyumen (Rusija), Ayat (Kazakhstan), te Novo Vrijeme Makarska (Hrvatska).

U grupi C se nalaze: Benfica (Portugal), Elpozo Murcia (Španija), Pesaro (Italija) i Kairat Almaty (Kazakhstan).

U grupi D snage će odmjeriti: Barca (Španija), MFC Kherson (Ukrajina), Sparta Prag (Češka) i Stalitsa Minsk (Bjelorusija).

futsalMostar SG Staklorad
KOMENTARI

KOMENTARI