Sport Centar

Zoran Marić će voditi Krupu u Premijer ligi BiH, počeli razgovori s potencijalnim pojačanjima

Krupa je osvojila titulu u Prvoj ligi RS i ekspresno se vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Zoran Marić će voditi Krupu u Premijer ligi BiH, počeli razgovori s potencijalnim pojačanjima

Krupa je osvojila titulu u Prvoj ligi RS i ekspresno se vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ekipu je u entitetskom šampionatu veoma uspješno vodio trener Zoran Marić, koji je naslijedio Slobodana Starčevića poslije ispadanja iz Premijer ligi BiH u sezoni 2018/19. Pod njegovim vodstvom, Krupa je u 14 odigranih kola prije prekida sezone izazvane pandemijom korona virusa, zabilježila 12 pobjeda i dvije neriješene utakmice.

Dragomir Ilić, funkcioner Krupe, potvrdio je za Mondo da će Marić i u Premijer ligi BiH predvoditi tim iz kanjona Vrbasa.

Dogovorili smo s Marićem, nijednog trenutka nije se postavljalo pitanje da li će ostati u Krupi. On je naš prijatelj i odličan trener. U ovom trenutku nemamo ekipu za neki iskorak u Premijer ligi BiH, vjerovatno bismo se borili za goli opstanak, ali uz adekvatna i prava pojačanja, vjerujem da ćemo uspjeti da podignemo tim na viši nivo“, rekao je Ilić za Mondo.

Zoran Marić je u trenerskoj karijeri vodio Vojvodinu i banjalučki Borac, s kojim je 2010. godine osvojio Kup BiH, a bio je i selektor mlađih kategorija reprezentacije Srbije, šef stručnog štaba španske Kompostele i Spartaka iz Subotice. Prije dolaska u Krupu, posljednji angažman imao je 2016. godine u Novom Pazaru.

Prema Ilićevim riječima, kao i dosad, Krupa će pažljivo i ciljano da popuni deficitarne pozicije u ekipi.

“Plan je da dovedemo tri-četiri igrača i golmana, iako nismo u prilici da dovedemo neka zvučnija imena. Pričali smo s nekim fudbalerima, ali zasad nemam konkretne informacije. Ima interesantnih igrača, pratimo, razgovaramo, vidjećemo…”, zagonetan je funkcioner Krupe.

Tim iz kanjona Vrbasa još ne zna na kojem stadionu će dočekivati rivale u bh. eliti s obzirom da je travnata (vještačka) podloga na terenu u Krupi na Vrbasu dotrajala i potrebno ju je zamijeniti. Osim toga, plan Nogometne saveza BiH je da svaki premijerligaš od sezone 2020/21 mora da ima reflektore na stadionu.

Zato su u Krupi prijavili i Gradski stadion u Banjoj Luci kao alternativu u slučaju da ne uspiju sve da završe na vrijeme. Imaju potpisan ugovor sa Borcem o ustupanja stadiona i na tome su neizmjerno zahvalni čelnicima banjalučkog kluba.

dragomir ilicfkrkupazoran maric
KOMENTARI

KOMENTARI