Sport Centar

Zola: Sarri ima veoma visoko mišljenje o svojim idejama, može dovesti Juventus na još veći nivo

Legenda italijanskog nogometa Gianfranco Zola je izjavio da je sezona koju je proveo u Chelseaju s Mauriziom Sarrijem, sadašnjim trenerom Juventusa, bila "posebna u profesionalnom smislu, ali dosta teška", prenosi Anadolu Agency (AA).

Zola: Sarri ima veoma visoko mišljenje o svojim idejama, može dovesti Juventus na još veći nivo

Legenda italijanskog nogometa Gianfranco Zola je izjavio da je sezona koju je proveo u Chelseaju s Mauriziom Sarrijem, sadašnjim trenerom Juventusa, bila “posebna u profesionalnom smislu, ali dosta teška”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Bilo je teško, jer Sarri ima snažan karakter, naporno radi i ima veoma visoko mišljenje o svojim idejama. Nije ga bilo lako ubijediti da koristi različite metode u engleskom nogometu”, kazao je Zola za list “La Gazzetta dello Sport”.

Dodao je kako je Sarri ipak veliki profesionalac koji odlično radi svoj posao, gdje god da se nađe.

“Bilo je posebno raditi s njima zbog načina na koji je organizovao cijeli rad. Uvijek je bio fokusiran na detalje prilikom pripreme za mečeve i pažljivo je analizirao svakog protivnika. Sve to sam vidio kao veliku priliku za učenje”, rekao je Zola.

Istakao je također kako je siguran da će Sarri i s Juventusom biti veoma uspješan.

“Može ekipu dovesti na još veći nivo. Mislim da mu iskustvo iz Chelseaja u tome može mnogo pomoći”, kazao je Zola, koji trenutno radi kao pomoćni trener na Stamford Bridgeu.

Juventus

gianfranco zolamaurizio sarri
KOMENTARI

KOMENTARI