Sport Centar

Zmajevima treba podrška u borbi za prvu pobjedu

Zmajevima treba podrška u borbi za prvu pobjedu

Naši rukometaši poraženi su u prvom kolu od Španije sa 21:30, dok su Austrijanci na domaćem terenu poraženi od Finske sa 27:31.

Golman naše reprezentacije i francuskog Chartresa Nebojša Grahovac ističe da naš tim očekuje vrlo težak meč, ali ni da u slučaju poraza neće biti sve izgubljeno.

“Sve nas je iznenadio ovaj poraz Austrije od Finske i znamo da su Austrijanci došli sa velikim imperativom pobjede kako bi nadoknadili izgubljene bodove. Pred nama je veoma težak meč, a i mi smo pod imperativom pobjede. Naravno, neće biti tragedija ukoliko izgubimo, niti ćemo izgubiti šanse za EP. Mi smo u toj fazi uigravanja s novim selektorom i mislim da će sve ovo na proljeće izgledati mnogo bolje”, kazao je Grahovac za SCsport.ba.

U borbi za prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama našim rukometašima trebat će velika podrška sa tribina, a selektor Bilal Šuman već je odredio sastav koji će nastupati večeras.

Tako će svoj debi imati Saša Marjanac, dok će na tribinama ostati mladi Kristijan Jarak.


Naš sastav za večeras izgleda ovako:
B. Burić, Grahovac, Nuić, Ovčina, Prce, Terzić, Vegar, Tarabochia, Perić, Marjanac, Karačić, Panić, Vražalić, Vranješ, Toromanović, S. Burić.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI