Sport Centar

Zmajevi rutinski protiv Kosova

Zmajevi rutinski protiv Kosova

Zmajevi su mnogo kvalitetniji od Kosova, pa pobjeda ni u jednom trenu nije dolazila u pitanje. U prvom dijelu izabranici selektora Dragana Markovića su gradili prednost, koja je u jednom trenu iznosila i osam razlike (15:7), ali domaća reprezentacija je serijom od 4:0 došla na 11:15. Do kraja poluvremena naši momci su sačuvali prednost, a nakon prvih 30 minuta bilo je 17:13.
 
Drugi dio smo otvorili golom kapitena Prcea i poveli sa 18:13. Kosovo je napravilo seriju od 3:1 i došlo na 19:16. Međutim, zmajevi su nakon toga u potpunosti preuzeli kontrolu u meču, a prednost se kretala između pet i sedam golova prednosti. Devet minuta do kraja zahvaljujući golovima Ramadanija i Terziqija Kosovo je došlo do četiri gola zaostatka (23:27), a tada je Marković pozvao  time out, a odmah nakon toga Burić pogađa za 28:23, te Malinović dodaje dva gola, pa su sve nade Kosova o eventualnom iznenanđenju pale u vodu.

Treba napomenuti da je selektor Marković u ovom meču dao priliku većini igrača, osim Ivana Milasa i Josipa Perića. Naredni meč zmajevi igraju u subotu u Tuzli, kada od 20 sati i 15 minuta dočekuju istog protivnika.
Prce je postigao devet, a  Malinović je dodao šest golova. Kod domaćina Terziqi je postigao devet.


aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI