Sport Centar

Zmaj neće biti dugo “usamljen”: Milan riješio i treće pojačanje, stiže veliki prijatelj Krunića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, nedavno je zvanično predstavljen u Milanu, a neće još dugo biti "usamljen" u novoj sredini.

Zmaj neće biti dugo “usamljen”: Milan riješio i treće pojačanje, stiže veliki prijatelj Krunića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, nedavno je zvanično predstavljen u Milanu, a neće još dugo biti “usamljen” u novoj sredini.

Naime, Ismael Bennacer će uskoro postati novi fudbaler Milana, a ovaj mladi Alžirac je bivši saigrač Krunića u Empoliju i njegov veliki prijatelj..

Ovaj 21-godišnji reprezentativac Alžira bi se Rossonerima trebao pridružiti u narednim danima, jer su dva kluba dogovorili uslove transfera. Empoli će zaraditi 16 miliona eura.

Jasno je to nakon što je potvrđeno da je Arsenal odustao od njega, pošto neće iskoristiti opciju u ugovoru, koja kaže da Tobdžije imaju prednost pri kupovini ovog igrača.

Zanimljivo, kada je Krunić potpisao za Milan prije nekoliko dana, Bennacer je ostavio zanimljiv komentar, u kojem je Bennacer Radetu poručio: “Bolje da još uvijek ne kažem šta mislim o transferu.”

Naravno, i tada je bilo jasno kako će on karijeru nastaviti na San Siru, što je skoro i najavio predsjednik Empolija Federico Corsi.

On je prošle sedmice istakao kako je ostao samo jedan “problemčić” u vezi s Bennacerovim transferom, vjerovatno misleći na onu priču s Arsenalom…

Podsjećamo, prije Krunića je na San Siro stigao i Theo Hernandez, pa će Bennacer biti treće pojačanje Milana ovog ljeta.

TABELA

empoliismael bennacermilanrade krunic
KOMENTARI

KOMENTARI