Sport Centar

Žižović: Borac ima šampionske ambicije, pokušat ćemo iskoristiti činjenicu da su lošiji u gostima

Mostarski Zrinjski sutra će u gradu na Neretvi ugostiti fudbalere Borca, koji na duel sa Plemićima dolaze lišeni usluga kapitena Stojana Vranješa, koji je pozitivan na korona virus.

Žižović: Borac ima šampionske ambicije, pokušat ćemo iskoristiti činjenicu da su lošiji u gostima

Mostarski Zrinjski sutra će u gradu na Neretvi ugostiti fudbalere Borca, koji na duel sa Plemićima dolaze lišeni usluga kapitena Stojana Vranješa, koji je pozitivan na korona virus.

Mostarci su bili u naletu u posljednja tri kola, te, između ostalog, trijumfovali u dva derbija (Velež 3:1 i Široki Brijeg 2:1, op.a.), ali trener Mladen Žižović nije bio saglasan sa konstatacijom stratega Banjalučana Vlade Jagodića da je “za Zrinjski pauza stigla u lošem trenutku”.

“Bez obzira što smo upisali tri pobjede na isto toliko posljednjih utakmica, mislim da nam je pauza itekako bila potrebna, obzirom da smo za 17 dana odigrali sedam utakmica i da su to većinom igrali isti igrači. Njih 13-14 je iznijelo sve to i mislim da nam je odmor dobro došao, kako bismo na miru mogli da uđemo u ovih pet utakmica koje nas čekaju do kraja polusezone”, rekao je Mladen Žižović na konferenciji za novinare, prenosi Mondo.

Što se tiče Borca…

“Borac nas je dobio u Banjaluci, ispred nas je na tabeli, imamo šansu da eventualnom pobjedom dođemo do trećeg mjesta i učinićemo sve da im se na jedan fer i sportski način revanširamo za poraz na Gradskom stadionu. Vrlo iskusna ekipa koja ima šampionske ambicije i iskusnog trenera. Imaju u svojim redovima nekoliko izvanrednih individualaca, a pokušaćemo da iskoristimo činjenicu da su nešto lošiji u gostima i da te njihove dobre strane, a to su Zakarić, Ziljkić i Lukić, neutrališemo, nametnemo stil igre koji nama odgovara i dođemo do pobjede. U prošloj utakmici bili su veoma ‘raspucani’, postigli su četiri pogotka i to moramo da zaustavimo. Krilni igrači Zakarić i Ziljkić su, po meni, njihovo najjače oružje i ukoliko uspijemo da ih zaustavimo, očekujem da budemo dominantni u posjedu i iz tog posjeda stvorimo i kreiramo nekoliko prilika, te se nadamo i golovima.”

Nema Zrinjski pravo, ističe Žižović, da bude “mlak” na ovoj utakmici.

“Može da se desi da promašimo šansu, ali o angažmanu i pristupu se ne raspravlja i uvjeren sam da će biti na maksimalnom nivou”, kategoričan je Žižović.

Miloš Filipović, jedna od udarnih igli tima u dosadašnjem toku sezone, propustit će ovaj meč zbog povrede skočnog zgloba, ali Žižović ne želi to da stavlja u prvi plan.

“Od početka prvenstva, nijednom na raspolaganju nismo imali sve igrače. I sutra sigurno neće biti Filipovića, ali to apsolutno nije fokus. Tako je kako je, i druge ekipe imaju problema. Imamo par igrača koji su ‘ranjivi’, a vidjećemo na današnjem treningu da li možemo da ih koristimo na sutrašnjoj utakmici. Međutim, smatram da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača na broju i uz jedan maksimalan angažman i respekt prema dresu koji nose, ali i prema rivalu, nadam se da možemo doći do za nas pozitivnog ishoda, a to je pobjeda”, zaključio je Žižović.

fkborachskzrinjskimladen zizovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz