Sport Centar

Žižović: Bili bismo na zacrtanom nivou sa bodovima iz mečeva u kojima smo oštećeni

Fudbaleri Radnika na zimsku pauzu otišli su na sedmom mjestu i sa 22 osvojena boda, a šef stručnog štaba Bijeljinaca Mladen Žižović smatra da je bodovni saldo morao biti veći bar za bod ili dva.

Žižović: Bili bismo na zacrtanom nivou sa bodovima iz mečeva u kojima smo oštećeni

Fudbaleri Radnika na zimsku pauzu otišli su na sedmom mjestu i sa 22 osvojena boda, a šef stručnog štaba Bijeljinaca Mladen Žižović smatra da je bodovni saldo morao biti veći bar za bod ili dva.

Semberci su odlično otvorili sezonu i u prvih šest kola osvojili 10 bodova, sa dvije pobjede i četiri remija, da bi u narednih devet utakmica osvojili još 11. Utisak su pokvarili u samom finišu kada su u posljednja četiri susreta osvojili samo jedan bod i to ovaj u posljednjem kolu na gostovanju kod GOŠK-a.

“U posljednjim kolima, iako smo uslovno imali nešto povoljniji raspored, osjetio se premor kod igrača. Uz sve to, imali smo nekoliko povrijeđenih i kažnjenih i to je glavni razlog što na kontu imamo manje bodova od planiranog”, naglasio je Žižović.

Prema njegovim riječima, bilo je susreta u kojima su sudije drastično oštetile Radnik.

“Pogotovo se to odnosi na meč protiv Krupe na njihovom terenu, kao i susret u Gabeli, gdje je domaćin do izjednačenja stigao iz čistog ofsajda. Sa tim bodovima bili bismo na zacrtanom nivou, ali ni ovako ne smijemo biti nezadovoljni”, nastavio je Žižović.

Kako kaže, očekivao je da će bodovna razlika među klubovima biti veća, ali se to nije desilo, tako da Radnik očekuje teško proljeće.

“Iako smo na sedmoj poziciji, bježimo posljednjoj Krupi sedam, a pretposljednjem GOŠK-u samo četiri boda. Međutim, raduje i činjenica što nam, osim vodećeg dvojca Sarajeva i Zrinjskog, ostale ekipe koje su ispred nas nisu puno odmakle. To znači da svaki kiks može biti koban za položaj na tabeli, kao što i serija od nekoliko dobrih rezultata može znatno da nam popravi plasman”, rekao je Žižović.

Ove zime ugovor ističe samo Aleksandru Glišiću i narednih dana biće poznat njegov status.

“To je za nas povoljna okolnost, ali i pored toga jasno je da se u pauzi moramo pojačati, i to možda na svakoj poziciji u timu. Ako bi se to desilo, onda ne bi bilo problema u slučaju da nam se ponovo desi da imamo povrijeđenih i kažnjenih igrača, jer bi tada klupa bila znatno šira. Sve u svemu, vjerujem da u nastavku sezone možemo znatno popraviti plasman, ali i te kako moramo biti oprezni, jer je ove sezone u Premijer ligi veliki broj ekipa prilično podjednakog kvaliteta i sigurno je da još nijedna od njih nije odustala od zacrtanih ciljeva”, dodao je Žižović.

Ekipa Radnika biće na odmoru od 14. januara, kada će Mladen Žižović obaviti prozivku.

“Sa fudbalerima smo imali zajednički ručak, poslije kojeg su svi dobili program rada za vrijeme pauze i očekujem da se svi pojave na početku priprema. Još nismo precizirali termine odigravanja utakmica, ali postoji velika šansa da početkom februara odemo na Crnogorsko primorje, gdje bismo ostali desetak dana i odigrali nekoliko prijateljskih mečeva. Plan priprema će zavisiti i od vremenskih prilika koje budu vladale u RS”, istakao je Žižović.

fkradnikmladen zizovic
KOMENTARI

KOMENTARI