Sport Centar

Zilić: U SC Business ligi ima odličnih igrača koji su nekad bili profesionalci

Zilić: U SC Business ligi ima odličnih igrača koji su nekad bili profesionalci

Tvrda utakmica viđena je početku, ali je Lutrija BiH/MUP KS postepeno dizala tempo te na poluvremenu imala prednost od 2:0, a u drugom dijelu su postigli još tri pogotka.

“Bila je ovo jedna izvanredna utakmica koju smo mi dobro otvorili, ali treba priznati da su nam se poklopile neke stvari. Brzo smo dali dva gola, kasnije smo rutinski utakmicu priveli kraju jer imamo veliko iskustvo igranja ovakvih utakmica, iako je protivnička ekipa veoma dobra zasluženo smo slavili”, rekao je Zilić na početku.

Trener Lutrije BiH/MUP KS je izrazio svoje zadovoljstvo SC Business ligom, te je posebno istakao kvalitet, kao i igrača koji nastupaju u samoj ligi.

“Mi smo oduševljeni ligom, kvalitet je iznavredan, kao i samo takmičenje koje smatram vrhunskim projektom. U ligi ima odličnih igrača koji su igrali profesionalno veliki i mali fudbal, te bih ovom prilikom pozvao i gledaoce da dođu pogledati odlične mečeve”, dodao je Zilić.

Mehmedalija Zilić se dotakao i Premijer lige BiH u kojoj po njegovom mišljenju svake godine manji kvalitet.

“Sarajevo i Željezničar su naši najveći klubovi, ali ne prikazuju igre koje se od njih očekuju. Svi očekuju da oni imaju glavnu riječ u ligi, ali to očito nije tako te neki drugi klubovi lakše dolaze do izražaja”, rekao je između ostalog Mehmedalija Zilić.
 

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI