Sport Centar

Žestok otpor Portugalu: Zmajevima presudila kanonada Portele u drugom poluvremenu

Sjajnu utakmicu odigrali su rukometni Zmajevi danas protiv Portugala u sklopu drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu. Nažalost, poraz nisu izbjegli, iako smo u jednom trenutku izgledali zaista dobro...

Žestok otpor Portugalu: Zmajevima presudila kanonada Portele u drugom poluvremenu

Sjajnu utakmicu odigrali su rukometni Zmajevi danas protiv Portugala u sklopu drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu. Nažalost, poraz nisu izbjegli, iako smo u jednom trenutku izgledali zaista dobro…

U uvodnim minutama Zmajevi su uspjevali držati egal, na svaki postignuti gol Portugalaca odgovarali su istom mjerom. Međutim, nakon rezultata 4:4 izabranici Paula Pereire prave seriju 3-0 za 4:7 i zatim održavaju tu razliku (5:8, 6:9).

No, potom je selekcija BiH zbila redove u defanzivnom segmentu, što je urodilo plodom. Uzvraćamo serijom 3-0 te pogotkom golmana Grahovca preko cijelog terena četiri minute prije odlaska na odmor na semaforu je egal – 10:10.

Ipak, primamo dva brza gola (10:12), ali Panić smanjuje i poluvrijeme je zaključeno skorom 11:12.

Odmah nakon odmora silovito BiH ulazi u drugi dio meča. Kreiramo novu seriju 3-0 za preokret, odnosno golovima Prcea i Haseljića bilježimo vodstvo od 14:12, prvo u utakmici!

Razbranio se i vratar Nebojša Grahovac, sve je djelovalo sjajno u tim trenucima.

Međutim, Portugal se vraća u meč ponajprije zahvaljujući greškama izabranika Bilala Šumana i brzopletim pasovima. Kreiraju Pereirini igrači još jednom seriju 3-0 za novo vodstvo (14:15), a zatim i nakon nove prednosti BiH od jednog gola (16:15) nižu 5-0 te vode 20:16 u 47. minuti.

Na deset minuta prije kraja Portugalci odlaze na visokih 17:22, a zatim imaju 18:23, i to ponajprije zahvaljujući nevjerovatnom Pedru Porteli koji postiže osam golova zaredom!

Razliku su portugalski rukometaši nekako uspjeli održati do završetka. Naši momci su se borili lavovski, uspjeli smanjiti na 24:26 dvije minute prije kraja, ali to je bilo sve. Portugal je slavio sa 24:27.

Nakon drugog poraza na EP, reprezentativcima BiH ostala je tek puka teorija da se nadaju prolasku u drugi krug.

BiH – PORTUGAL 24:27

BiH: B. Burić, Grahovac 1, Ovčina 2, Prce 5, Terzić 1, Vegar, Mandić, Karačić 1, Perić, Panić, Malinović 2, Haseljić 2, Predragović, Vranješ 5, S. Burić 1, Toromanović.

PORTUGAL: Quintana, H. Gomes 3, Portela 10, Ferraz 3, Martins 3, Moreira, Silva 2, Salina, Borges, Branquinho 1, Cavalcanti 3, Areia, A. Gomes, Antunes 1, Frade, Magalhaes 1.

bilal sumanevropsko prvenstvo u rukometuportugal
KOMENTARI

KOMENTARI

Bratsko sudjenje fakat
Gost

PRESUDIO NAM ONAJ JEDAN SUDIJA!dosta vise trazenja greske na krivom mjestu, jebo vas marsal tito koji vas je naucio biti slugama i gradjanima drugog reda!dA NAM NIJE IZBACIO U VISE NAVRATA bez ikakve veze igraca (ISTE STVARI nije SANKCIONISAO PORTUGALCIMA).zA POVACENJE ZA DRES SE U RUKOEMTU DAJU DVIJE MINUTE.pOGLEDAJTE SNIMKU TEKME I OBRATITE PAZNJU KAKO JE ONAJ”PORTUGALAC” STO JE PLAHO ZAGORIO IGRAO A I ONAJ CORAVI SA CVIKAMA.dVA POSEBNO POPDMUKLA IGRACA.Ali na grbu Portugala je KRST..u tome je stvar…”zapadnokrscanska “demokratija”.Mnogima ce taj zapad na nos skociti,plaho se u njega uzdaju kao i u JNA birvaktile.

wpDiscuz