Sport Centar

Ženski rukomet u BiH se probudio iz zimskog sna

Ženski rukomet u BiH se probudio iz zimskog sna

Na turniru su nastupile četiri ekipe: U18 selekcija BiH A-tim, U18 selekcija BiH – B tim, juniorska selekcija BIH U 20 i ŽRK Vitez/Čeik Junior.

Ovaj turnir je bila sjajna prilika selektorima kadetske i juniorske reprezentacije Vladimiru Suvajcu i Nerminu Đani da provjere formu naših mladih rukometašica. To se posebno odnosi na kadetsku selekciju U18, koja je u protekla skoro dva mjeseca imala već dva okupljanja i vidljiv je napredak.

Ako bude sve po planu i  ako se pronađu srdstva za prijevoz, naša kadetska ženska reprezentacja bi trebala nastupiti na veoma jakom Međunarodnom turniru Viborg Cup u Danskoj.

Selektor Vladimir Suvajac ne krije zadovoljstvo prikazanim u Zenici, a posebno je pohvalio organizatore turnira i naše kadetkinje.

“Želim da se zahvalim ljudima koji su organizovali ovaj sjajan turnir, na čelu sa gospodinom Vladimirom Zeljkom. Posebno bi pohvalio naše kadetske reprezentativke. Cure su odradile sjajno pripreme, odigrale su fenomenalno Handball Cup i prezadovoljan sam. Pozvani smo na veoma jak Međunarodni turnir Viborg Cup u Danskoj i ako pronađemo sredstva za prijevoz idemo, a troškove boravka u Danskoj snose domaćini. Ne treba ni naglašavati, koliko bi to veliko iskustvo bilo za ove djevojke, da odigraju i jedan takav turnir na visokom nivou. Također se zahvaljujem Čelik Junior i nadam se da će Zenica opet biti domaćin jednog sličnog turnira”, rekao je selektor Suvajac za SCsport.ba.

Možemo reći da je u nedjelju u Zenici i počelo lagano buđenje ženskog rukometa u BiH iz dubokog zimskog sna u kojem smo bili nekoliko godina unazad. Imamo sjajnu generaciju kadetkinja 1998-2002 godišta i vrlo dobru juniorsku selekciju djevojaka 1995-1997 godišta i uz dobar i kontinuiran rad i podršku odgovarajućih ljudi, za par godina s ovim djevojkma možemo napraviti respektabilnu žensku seniorsku selekciju BiH, koja bi igrala zapažene uloge na Međunarodnoj sceni. Počeli smo, ne smijemo sa stati, jer možda se baš među ovim djevojkama krije neka nova Svetlana Kitić ili Jasna Medar.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI