Sport Centar

Zenička Arena ispunjava uslove za održavanje EP, tokom takmičenja bit će upriličen i koncert Dine Merlina

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Hrvatske zajednički će u augustu naredne godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (do 19 godina), koji će se igrati u dva grada - Osijeku (Hrvatska) i Zenici (BiH).

Zenička Arena ispunjava uslove za održavanje EP, tokom takmičenja bit će upriličen i koncert Dine Merlina

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Hrvatske zajednički će u augustu naredne godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (do 19 godina), koji će se igrati u dva grada – Osijeku (Hrvatska) i Zenici (BiH).

“Gradska uprava stoji na raspolaganju u svakom smislu Odbojkaškom savezu BiH. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će se svi gosti osjećati kao kod svoje kuće”, kazao je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je najavio kako se u tom periodu održava i kulturna manifestacija “Summer fest“ tokom koje bi gosti mogli uživati i u koncertu Dine Merlina.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, koji je s predsjednikom OS Federacije BiH Milošem Jelčićem danas potpisao ugovor o prepuštanju tehničkog dijela organizacije takmičenja, istakao je da će organizacija koštati 580.000 KM te da će u projekt biti uključeno i 70-ak volontera.

Sinoć smo izvršili prvu, zvaničnu kontrolu dvorane o čemu ćemo poslati izvještaj CEV-u. Ova dvorana može se kandidovati za Evropsko prvenstvo”, kazao je Fatić, najavivši da će po pravilima CEV-a, prvo prava prijenosa uatkmica ponuditi BHRT-u.

Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uslove, Fatić je kazao da će prava prijenosa ponuditi Sportklubu, koji je spreman prihvatiti uslove koje postavlja Odbojkaški savez BiH.

Također, u maju iduće godine Zenica će biti domaćin žrijebanja grupa i parova.

“Veliko hvala našim prijateljima, domaćinima iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nas divno ugostili. Samo natjecanje podijeljeno je u dvije faze, u kojoj po šest ekipa u svakoj zemlji razigrava. Nakon toga, u drugoj fazi, od 1.- 4. mjesta razigravat će se u Zenici, a za plasman od 5.- 8. mjesta u Osijeku”, istakla je Valentina Bifflin, direktorica Odbojkaškog saveza Hrvatske.

Izrazila je nadu da će to takmičenje biti pravi festival sporta i mladosti.

odbojkaski savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI