Sport Centar

Zenica, Čelik i Robijaši zajedno, jer drugačije ne može

Čudna je moć navijačkog huka s tribina. On, kad stvari krenu niz brdo, kao čarobni napitak s momentalnim djelovanjem podiže moral igračima na terenu, daje podršku i snagu prijeko potrebnu za uspjeh i dobar rezultat.

Zenica, Čelik i Robijaši zajedno, jer drugačije ne može

Ljubav koju navijač osjeća prema klubu koji voli ne može se objasniti riječima, nemoguće je. Ona je bezuvjetna, golema, ali zahtjeva samo dvije stvari, borbu i želju za pobjedom. To je dovoljno.

Bilino polje dugo godina nije ljepše izgledalo na jednoj utakmici BH Telecom Premijer lige. Čelik, iako stanje na tabeli govori da je fenjeraš, pred gotovo punim stadionom dočekao je Zrinjski, a s tribina, kao niti jednom u ovoj sezoni čula se podrška najvatrenijih navijača. Zapravo, svi su bili tu. Muškarci, djevojke, stari i mladi. Svi oni koji Čelik doživljavaju kao nešto svoje. Kao simbol Zenice, kao klub koji treba podršku. I dobio je, možda i u najtežim trenucima, tačno onda kada im je očajno trebao njihov glas.

To je, s njima na tribinama, potpuno novi klub. Zenica s Robijašima na tribinama nikako nije gostovanje na kojem možete i pomisliti da imate bodove, a kamoli još da su oni sigurni i da ne smiju doći u pitanje. Nedopustivo, a dešavalo se.

Čelik, Zenica i Robijaši, kao nekada. Zajedno i kao jedno u pohodu prema cilju, koji je sada, koliko god čudno i pomalo nevjerovatno izgledalo, opstanak u ligi. Tek su na početku, jer dalek je put do trenutka kada mogu reći da će i naredne godine biti u društvu najboljih i kada će opet početi sanjati snove o evropskim utakmicama i nekom novom, uspješnijem Čeliku.

Dugo ih nije bilo tu, ali su se vratili u velikom stilu i pokazali koliko su bitni i potrebni. Iza njih, svih zajedno, ostao je jedan crni period. U ovom trenutku, apsolutno su nebitni krivci zbog kojih je situacija ovako teška. Bitno je ono što slijedi, a to je grčevita borba za opstanak. I samo, ako budu svi zajedno, kao što su bili protiv Zrinjskog, mogu da se nadaju tome.

dan nezavisnosti bih
KOMENTARI

KOMENTARI