Sport Centar

Željo na teškom ispitu u Banjoj Luci, Rahimić protiv bivšeg kluba traži bodove spasa

S dvije današnje utakmice u Banjoj Luci i Doboju kod Kaknja bit će zaključeno 12. kolo Premijer lige BiH.

Željo na teškom ispitu u Banjoj Luci, Rahimić protiv bivšeg kluba traži bodove spasa

S dvije današnje utakmice u Banjoj Luci i Doboju kod Kaknja bit će zaključeno 12. kolo Premijer lige BiH.

U jednom od derbija snage će odmjeriti Borac i Željezničar. Pred sarajevskim Plavima, koje se žele vratiti na vrh nakon što je Tuzla City jučer ponovo zasjeo na prvo mjesto tabele, veoma je težak zadatak s obzirom da Banjalučani ove sezone nemaju poraza na domaćem terenu.

Svjestan je toga i Željin strateg Amar Osim:

“Reći da ćemo otići u Banju Luku i pobijediti, to od mene nećete čuti. Reći da ćemo se truditi da igramo i da budemo na svom nivou, što je za mene najvažnije, to da, ali da ćemo pobijediti, nemam to običaj reći ni protiv slabijih ekipa, a kamoli protiv Borca”, ističe Osim.

Oprezan je i trener Borca Branislav Krunić:

“Nemamo neki imperativ pobjede, a Želji se ne može prijetiti, može se odigrati kvalitetna utakmica. Sigurno da im neće biti lako u ovom ambijentu. Nalazimo se u dobroj atmosferi, ne mogu reći da prijetimo Želji, oni su blagi favoriti, ali neće im biti lako”.

U drugom današnjem susretu bodove spasa tražiti će Mladost. Ibro Rahimić je nedavno preuzeo kormilo ove ekipe, a sada će protiv svog bivšeg kluba Veleža imati imperativ pobjede ako želi barem malo poboljšati krvnu sliku pretposljednjeg tima Premijer lige BiH.

S druge strane, mostarski Rođeni se također nadaju pobjedi koja bi im mogla kupiti mir pred nastavak prvenstva. Feđa Dudić se vraća na klupu nakon oporavka od zdravstvenih problema te je najavio određene rotacije u ekipi pred meč sa Mladosti.

Raspored današnjih susreta 12. kola PLBiH:

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Velež (15.30, glavni sudija Admir Šehović)

BANJA LUKA: Borac – Željezničar (17.30, Vladimir Bjelica, Moja TV)

TABELA PLBiH

amar osimbranislav krunicfedja dudicfkboracfkmladostdkfkvelezfkzeljeznicaribro rahimic
KOMENTARI

KOMENTARI