Sport Centar

Zeljković: Trener često pravi promjene, ali najvažnije da svi ispunjavamo ono što se traži od nas

Dugo vremena je ekipa Veleža bila eteketirana kao ekipa koja živi i preživljava iz sezone u sezonu od bodova osvojenih na domaćem terenu.

Zeljković: Trener često pravi promjene, ali najvažnije da svi ispunjavamo ono što se traži od nas

Dugo vremena je ekipa Veleža bila eteketirana kao ekipa koja živi i preživljava iz sezone u sezonu od bodova osvojenih na domaćem terenu.

Mnogi će reći s pravom jer jednostavno Rođeni nisu ništa mogli napraviti u gostima. S vremenom se ta slika donekle mijenjala, onako postepeno. Ove sezone, barem zasada gledajući tabelu osvojenih bodova u gostima, Velež je među četiri najbolje ekipe što je podatak koji nije za odbaciti. Posebno ako se pogledaju ekipe koje se nalaze ispod.

Na toj posebnoj tabeli Velež ima osam osvojenih bodova, po jedan više od Zrinjskog, Sarajeva, Širokog Brijega, Borca, Čelika. Željezničar i Radnik su sakupili devet, Tuzla City deset. Rođeni su poraženi od Zrinjskog, Sarajeva i Borca, po jedan bod je osvojen protiv Slobode i Mladosti, dok su savladani Zvijezda i Čelik. U posljednje četiri prvenstvene utakmice u gostima Velež je od mogućih 12 bodova uzeo sedam.

Igramo u posljednje vrijeme dobro, ako pogledate od posljednjih šest prvenstvenih utakmica izgubili smo samo jednu onu u Banja Luci. Pobjedili smo Zvijezdu 09, Tuzlu City, Zrinjski, sada i Čelik, osvojili bod protiv Mladosti iako smo možda mogli i tri, ali moramo biti zadovoljni. U Zenici smo odradili dobar posao, od početka smo stavili do znanja da želimo uzeti tri boda i na kraju je to bilo zasluženo. Kompletna ekipa je dala svoj doprinos i funkcionišemo u pravom smislu riječi baš tako. Vidjeli ste kako trener pravi promjene, neki igrači završe na klupi, neki u prvoj postavi, pa se onda to promijeni, ali najvažnije da svi ispunjavamo ono što se traži od nas”, kaže strijelac prvog gola protiv Čelika Samir Zeljković za Dnevni list.

Narednog vikenda slijedi duel protiv Slobode koja je u problemima. S druge strane Velež ima priliku doći do treće pobjede zaredom, možda je prvi put prije jedne utakmice barem na papiru favorit.

“Respektujemo Slobodu, ali ja mogu reći kako smo na svom terenu uvijek favoriti. Dobili smo na samopouzdanju, prvo trijumf kontra Zrinjskog, pa onda pobjeda sada u Zenici i mislim da možemo u narednom periodu igrati samo bolje. Naravno, Slobodu respektujemo, njihov trener nas dobro poznaje, ali bodovi ostaju u Mostaru”, dodao je Zeljković.

PLBiH

fkvelezsamir zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI