Sport Centar

Zeljković: Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim

Prilikom otvaranja postavke posvećene Fudbalskom klubu Borac u Muzeju sporta u Banjoj Luci među prisutnima je bio i Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Zeljković: Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim

Prilikom otvaranja postavke posvećene Fudbalskom klubu Borac u Muzeju sporta u Banjoj Luci među prisutnima je bio i Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Za medije je govorio o zbivanjima vezanim za prekinuti susret Velež – Borac.

Ono što se desilo u Mostaru sigurno da nije dobro za fudbal, ali ni za društvo. To su ružne scene koje treba spriječiti da se ne ponavljaju. Sigurno da je ovo opomena svim klubovima da porade na organizaciji utakmica sa strane bezbjednosti”, kazao je Zeljković, prenosi Mondo.

Nogometni savez BiH ekspresno je reagovao. Veležu su oduzeta tri boda, klub je novčano kažnjen sa 10.000 KM, dok je stadion Rođeni suspendovan na šest utakmica. Sa dvije godine zabrane obavljanja funkcija u fudbalu kažnjen je i predsjednik Veleža Šemsudin Hasić.

Ono što je Savez trebalo da uradi, uradio je. Velež je kažnjen oduzimanjem tri boda, stadion je suspendovan, a predsjednik Hasić je dobio suspenziju od dvije godine, što je očekivanoOn je unazad mjesecima svojim izjavama i spinovanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru. Nisam ga komentarisao, svako ima pravo da radi šta treba, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik Fudbalskog saveza BiH. On je okupio određenu grupaciju ljudi oko sebe i od prvog dana mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč”, istakao je prvi čovjek bh. saveza te dodao:

“Od jučer sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba”, poručio je Zeljković.

On nije želio da komentariše pojedine sudijske odluke jer, kako je naglasio, to nije njegov posao.

“Nije moje da komentarišem sudijske odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira sudije, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizuje seminare, edukacije… Da li je to na nekom ‘high levelu’? Vjerovatno da nije i da fale određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem”, poručio je Zeljković.

fkboracfkveleznogometni savez bihvico zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Gile
Gost

Jebem li ti majku, kako odmah okrenes pricu na nacionalnu stranu?!? Nikom ne smeta sto je oredsjedjik Srbin, nego sto je kriminalac, koji je istetii sve klubove osim Borca.

Gdje su tereni Vico????

KAD BI sRBIN REKAO ISTINU....
Gost
KAD BI sRBIN REKAO ISTINU....

DAJ BOZE DA JE ISTINA ALI POSTO OVO GOVORI SRBIN- ONDA NEMA SANSE DA IMA VEZE SA VEZOM JER SU POZNATI DA IM JE I ISTORIJA -LAZ….VIS EIMAJU TURSKOG SJEMENA U SEBI VEC IJEDAN DRUGI ANROD NA SVIJETU.A ZNA TO BABO ERDOGAN ZATO IH KAO SVOJU KOPILAD I BRANI A I HRANI:)

Sad je na redu Sarajevo..sudi ..MUJIC??!!!
Gost
Sad je na redu Sarajevo..sudi ..MUJIC??!!!
Nova blamaza na vidiku!!!!!!U SLJEDECEM KOLU IGRA klub Gice Zeljkovia protiv sarajeva-jos ejdnog kluba iz R4 kojis e usutio kad su Veleza opleli..izglkeda da je red i na njofre.sudi im najvece zlo medju oinima sa bosnjackim imenom, banovicko kopile elvis mujic a pomocnici kao i velezu-srbi iz okoline, priejdor i laktasi?!kontrolor srbin, svis rbi iz krajine:)hahaha..bice lijepo gledati tu KLOMEDIJU “POSTENIH BORACA I VRLE “IGRE” RAGBISTE ZAKARICA I VRANJESA, uz pomoc ogavnog grka, treceg im ne mozes naci..sila je to ali akd su naspram njih djece, zena, starci..sila srbska..eh ljudi, slijedi nastavak Gicine pricce a i njegov kraj BRZE NEGO… Čitaj više »
Hz.
Gost

FkSarajevo treba U Banjaluku poslati juniore
Vec je zavrseno sa sudzenjem Mujic je gori od Topalovica u svim ligama se moze angazovati strani sudia samo kod nas ne
Vico odlazi sam dok si ziv i u normali al u paketu i Misketa povedi
SVI U NAPAD SAVEZ LOPOVI NAPOLJE

Mostarac patriota
Gost

cetnik je cetnik

Nema ga da bi ovim goovnima prljo ruke
Gost
Nema ga da bi ovim goovnima prljo ruke

opet srBska laz!? Kao sto srbadija piseu srbadijskim medijima po prokletoj srbijetini-da su igrace Borca izmlatili nek8m sipkama, da je krv lila sa njihovih lica, da su ihpocel8 klati…SAV BELAJ BALKANA POTICE OD PASMINE SRBSKE,PROKLETI ONI BILI !

TIPICNO SRBSKI NAVODI..UVIJEK\"UGOZENI\"A GENOCIDASI
Gost
TIPICNO SRBSKI NAVODI..UVIJEK\"UGOZENI\"A GENOCIDASI

LAZES KOPILE CETNICKO KRIMINALNO..LAZES KOPILE!

wpDiscuz