Sport Centar

Zeljković: Ovo nije prvi put da nas Husić proziva i provocira, neka se bavi svojim klubom

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković odgovorio je na istup prvog čovjeka Tuzla Cityja Azmira Husića, koji je u razgovoru za SCsport ustvrdio da će, zarad plasmana Banjalučana u Evropu, sezona Premijer lige BiH biti okončana.

Zeljković: Ovo nije prvi put da nas Husić proziva i provocira, neka se bavi svojim klubom

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković odgovorio je na istup prvog čovjeka Tuzla Cityja Azmira Husića, koji je u razgovoru za SCsport ustvrdio da će, zarad plasmana Banjalučana u Evropu, sezona Premijer lige BiH biti okončana.

Zeljković je u izjavi za Mondo podvukao da je i ranije bilo “otrovnih strelica” od predsjednika kluba od Siminog Hana, na koje nije htio da reaguje.

Ovog puta je drugačije odlučio uz opasku, da je ovo, prvi i posljednji put da se ovakim povodom oglašava u javnosti.

Ovo nije prvi put da nas proziva gospodin Husić. Do sada nismo željeli da se oglašavamo na njegove sitne provokacije, ne zato da što smo iznervirani već zato što želimo da stavimo tačku na takve stvari. U njegovom slučaju prevladavaju lični interesi i frustracije, neostvareni snovi, znajući da je bio u Slobodi pa nedavno osnovao novi klub u kojem nije ostvario svoje želje i ciljeve. Mi s druge strane imamo dugu tradiciju, navijače, stadion, renome i nebulozno je komentarisati takve provokacije. Neka se svako bavi svojim klubom, svojim dvorištem, kao što radi Borac i nama ne treba njegova kuća”, rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, nije sporno da je pandemija korona virusa unazadila brojne klubove u BiH, ali i Evropi.

“Nije sve u novcu, za većinu klubova je teško, ali da li mi imamo problema ili nemamo to nije stvar gospodina Husića, neka se on bavi svojim klubom i svojim dvorištem. Istina je da smo ranije imali uspona i padova, a sada smo stabilan klub koji je očistio i platio višedecenijske dugove koje smo zatekli. Na sreću, gospodin Husić nije imao takvih problema jer ima novi klub, a tek istorija treba da pokaže kako će taj klub funkcionisati. Ja mu želim svu sreću i da u budućnosti ostvari sve svoje ciljeve”.

Predsjednik Borca je istakao da je u ovakvim situacijama najvažnije zdravlje.

“U ovom trenutku je zdravlje igrača ipak najpreče kao i budućnost fudbala u BiH, a to se novcem ne može kupiti. Kada nam bude trebao novac, imaćemo ga dovoljno, ali hvala mu što brine o Borcu”.

Na kraju, prvi čovjek Borca je zaključio da se ovim povodom banjalučki klub više neće oglašavati.

“Njegove dalje eventualne istupe više nećemo komentarisati”, naglasio je Zeljković.

azmir husicfkboractuzla cityvico zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Mehmed
Gost

A, zasto Husic je u potpunotnisti u pravu. Nevidim gresku ni jednu, a nemoj mislit da ce uefa nasjest. Ko se Sam, zadovolji i nspusti 11 kola Nije niko lud.. Nema pleriminari kup evro lige. Nego zaigra na neutralnim terenima.. Svakako je Svak bez publike…

Centar Sarajevo
Gost

Pa bolan Muhamede ostavi po strani svoje navijacko opredjeljenje, cuj napusti, nema on šta napuštati, kad se u našoj zemlji još uvjek nisu stekli uslovi za odigravanje tih 11 kola, a NECE SE NI STECI NITI ĆE ODOBRITI RELEVANTNE INSTITUCIJE NASTAVAK, A KAO DRUGO I KAD BI SE STEKLI USLOVI, NI JEDAN KLUB NIJE SPOSOBAN ORGANIZOVATI UTAKMICE PRIMJENJIVAJUĆI STROGE PROPISANE EPIDEMIOLOŠKE I TEHNIČKE MJERE, KAKO FINANSISJKI TAKO I TEHNIČKI. ZATO JE ZELJKOVIĆ U PRAVU, SVIRAJ KRAJ, PROGLASI ŠAMPIONA I KLUBOVE KOJI IDU U EVROPU I TAČKA.

ON30
Gost

a kako ćeš igrati Evropu kad u bezveznoj Premier ligi ne mozes osigurati uslove ??? UEFA je još rigoroznija. I drugo evo okončaj ovu sezonu, al nova ti mora početi krajem jula (radi EURA mora ranije početi). I kako si za mjesec dana osigurao uslove ????? Pa kako vas nije sramota natezati titulu i još kao slavit će te je…Pa igraj te Football managera ii osvajaj te titule onda tako… Sramota je šta natežu i Borac i Sarajevo i Zrinjski… Željo bar hoće da igra kup

Mehmed
Gost

Nemoze Samo kup. Sve ili nista… M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz

Mehmed
Gost

Samo kod su uslovi tali kobajagi da se neigra. Svugdje se moze igrat. Kod njih ne u Rs, a u Bijelini moze I Etno Selo… Gledaj svoj posla. Moje je misljenje da mogu igrat. Nista navijacko. Samo misljenje, a ti pisi Svoje misljenje naravno da mogu igrat,a nsravno da Sam navijac ne Ko ti..

Ganzo
Gost

Za Mehmed.
Ovo je klasični “div”.. Navijač kluba koji se onomad zvao NK Torpedo, prema.
On tebe optužuje da ne gledaš na stvari – “navijački” a zapravo je ON TAJ koji svu ovu situaciju gleda navijački, naravno kao i svaki navijač NK Topreda.
ONI SU TI koji bi im, zajedno sa ovim Vicom i Borcem, odgovaralo da se prekine sezona, torpedašima da ide titula (prije preostalih 11 kola da nag….. dobiju titulu), da Borac ode u Europu – I TO JE I TORPEDU I BORCU PRIMARNI CILJ!

Mehmed
Gost

Dobro

wpDiscuz