Sport Centar

Zeljković: Ako se sezona nastavi, nastavlja se i prvenstvo i Kup ili se prekida oboje

NSBIH još nije donio odluku da li će se sezona u Premijer ligi BIH nastaviti, ali male su šanse da sezona bude završena na terenu.

Zeljković: Ako se sezona nastavi, nastavlja se i prvenstvo i Kup ili se prekida oboje

NSBIH još nije donio odluku da li će se sezona u Premijer ligi BIH nastaviti, ali male su šanse da sezona bude završena na terenu.

Izvršni odbor NSBIH održao je u četvrtak sjednicu na kojoj je raspravljao o nastavku sezone u Premijer ligi BIH i Kupu BiH, ali na njoj nisu donesene konkretne odluke.

NSBIH sačekaće još eventualne promjene kada su u pitanju mjere i instrukce entitetskih i državnih vlasti prije nego što obavijesti o svojojoj odluci UEFA, koja je svim nacionalnim savezima dala rok do 25. maja da se izjasne da li će sezona biti prekinuta ili nastavljena.

“Danas nije donesena nikakva odluka, vodio se dijalog, a savez mora do 25. maja da se izjasni i obavijesti UEFA. Nema više nikakvih nejasnoća ni oko eventualnog prekida sezone, jer se UEFA obratila savezu pismom i navela način na koji će se odrediti plasman u evropska takmičenja”, rekao je za Mondo predsjednik FSRS i član Izvršnog odbora NSBIH, Vico Zeljković

“Ovdje se radi o tome da prije svega imamo to da u RS ne mogu da se igraju utakmice prije 1. jula, a isto tako ni u FBIH još nema treninga. Ostavili smo prostor do 25. maja da vidimo da li će biti nekih izmjena, ali u ovom trenutku bliži smo završetku nego nastavku sezone. Ono što je zajednički zaključak je da ako se sezona nastavi, nastavlja se i prvenstvo i Kup BIH, a ako se prekine, prekinuće se i jedni i drugo”, rekao je Zeljković.

On je dodao da je pitanje da li bi klubovi mogli da ispoštuju sve mjesre i instrukcije kada je u pitanju zaštita igrača.

“Moramo da vidimo šta je najbolje za fudbal i za fudbalere. Organizacija utakmica zahtjeva mnogo toga, mora da se tačno zna koji su restorani gdje igrači jednu, potrebni su tuneli za dezinfekciju, koje još nemamo, za utakmice bismo morali da sada imamo veći broj svlačionica kako bi se spriječili fizički kontakti igrača… Da smo Njemačka možda bismo to stigli sve, ali veliko je pitanje da li to sve može da se organizuje”, dodao je Zeljković.

Na Izvršnom odboru raspravljano je i o pomoću entitetskim savezima i klubovima i odlučeno da će FSRS dobiti finansijsku pomoć, koja će biti upućena područnim savezima, klubovima Prve lige RS i eventualno pojedinim klubovima Druge lige.

fkboracvico zeljkovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Mehmed
Gost

A sto tebe interesuje kup vi ste kup popusili od Zelje… Nego igrajte zasto glumetate…

wpDiscuz