Sport Centar

Željezničar će platiti nekoliko hiljada švicarskih franaka na ime troškova procesa u Lozani

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani 30. oktobra odbio je žalbu FK Željezničar i na taj način potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ovu odluku klub iz Zvorničke 27 objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici dan kasnije.

Željezničar će platiti nekoliko hiljada švicarskih franaka na ime troškova procesa u Lozani

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani 30. oktobra odbio je žalbu FK Željezničar i na taj način potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a ovu odluku klub iz Zvorničke 27 objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici dan kasnije.

CAS je naglasio kako je ova odluka konačna te kako najtrofejniji bosanskohercegovački klub nema pravo žalbe.

Portal Faktor je došao u posjed dokumenta odluke kojom je CAS presudio u korist NSBiH, odnosno kojom je samo potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje.

Na posljednjoj strani odluke koju čini 16 stranica navodi se pet tačaka odluke.

U trećoj tački odluke koju potpisuje Jacopo Tognon navodi se kako će CAS odrediti troškove procesa koji će platiti “apelenat”, odnosno FK Željezničar.

Prema tački broj četiri klub sa Grbavice dužan je platiti 3.000 švicarskih franaka (5.342 KM) na ime troškova procesa pred Sudom u Lozani.

PLBiH

fkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Edoo
Gost

Lažete sve … nikad nije ni pokrenuta tužba. Savez i vaso udruzenim snagama rade kriminal.

wpDiscuz