Sport Centar

Zeba: Sudbina je da ponovo igram za Olimpik, imamo dobar tim i dok postoje šanse treba se boriti

Fudbaleri Olimpika jučer su počeli sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Zeba: Sudbina je da ponovo igram za Olimpik, imamo dobar tim i dok postoje šanse treba se boriti

Fudbaleri Olimpika jučer su počeli sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Vukovi će se nakon perioda rada u Sarajevu, početkom narednog mjeseca preseliti u Hercegovinu, a potom slijedi povratak u Sarajevo, gdje će ekipa dočekati početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije.

Zajko Zeba zimus je pojačao tim sa Otoke, a od iskusnog veznjaka očekuje se da ekipi da dodatni kvalitet i pomogne u ostvarivanju ciljeva za ovu sezonu. Kako nam kaže na početku razgovora, poziv iz Olimpika je prihvatio bez puno dvoumljenja.

– Jeste desilo se tako da sam dobio poziv i prihvatio ga sa oduševljenjem. Pozvali su me ljudi iz kluba i ja sam nakon razgovora prihvatio njihov poziv i potpisao ugovor. Nadam se prije svega da ćemo ostvariti naš cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

O samom dolasku na Otoku kaže da je to možda ipak sudbina.

– Možda je moralo tako biti. Ja sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Olimpikom. Kada sam otišao iz juniora Želje potpisao sam taj prvi, a evo i posljednji igrački potpisujem sa Olimpikom, što je eto izgleda sudbina.

Na pitanje o rezultatskom zaostatku za ekipom iz Mostara veznjak Olimpika kaže da ima još dosta da se igra i da ima prostora za preokret na vrhu tabele.

– Pripreme su pred nama i trebamo se prije svega dobro spremiti. Sigurno je da imamo vrlo dobru ekipu. Većinu momaka poznajem, sa nekim sam igrao zajedno, sa nekim protiv, ali je činjenica da se radi o vrlo dobrim fudbalerima. Dok postoje šanse treba se boriti. Petnaest kola je pred nama i trebamo ih iskoristiti što je bolje moguće i dograbiti prvo mjesto.

O svom fizičkom stanju Zeba kaže da mu neće biti problem da se vrati u formu, jer je u prethodnom periodu bio aktivan.

– Bio sam aktivan u posljednjih pola godine. Što privatno, što kroz treninge Željezničara, gdje sam radio sa ostalim fudbalerima. Mislim da mi neće biti problem brzo se vratiti u takmičarsku formu.

(olimpik.ba)

fkolimpikzajko zeba
KOMENTARI

KOMENTARI