Sport Centar

Zbog sukoba sa obezbjeđenjenjem, Spike Lee do kraja sezone neće dolaziti na utakmice Knicksa

Mjesto uz teren. Narandžasto-plavi kačket, naočale, odjeća u bojama New York Knicksa i strasno navijanje Spikea Leeja u svakoj akciji omiljenog kluba.

Zbog sukoba sa obezbjeđenjenjem, Spike Lee do kraja sezone neće dolaziti na utakmice Knicksa

Mjesto uz teren. Narandžasto-plavi kačket, naočale, odjeća u bojama New York Knicksa i strasno navijanje Spikea Leeja u svakoj akciji omiljenog kluba.

Uobičajna scena na utakmicama Knicksa u Madison Square Gardenu za koju se od ponedjeljka može reći “bilo nekada”.

Čuveni reditelj Spike Lee je odlučio da, nakon 30 godina konstantne podrške, neće bodriti Knickse u nastavku sezone, piše Guardian. Prije svega, zato što mu je obezbjeđenje u Madisonu zabranilo da uđe kroz prolaz koji je Lee već 28 godina koristio kada odlazi na utakmice omiljenog kluba.

Knicksi su, tako, ostali bez svog zaštitnog znaka, čovjeka koji je dolazio na gotovo svaku utakmicu, iako franšiza već godina tavori u zapećku NBA lige. Ostali su bez svog najvjernijeg i najprepoznativljjijeg navijača.

Lee kaže da već gotovo 30 godina koristio ulaz iz 33. Zapadne ulice na koji obično ulaze zaposleni u hali, predstavnici medija i hendikepirane osobe… Do skoro, i sam Lee… Međutim, pred utakmicu sa Houstonom obezbjeđenje nije pustilo Leeja da uđe na ulaz za zaposlene, već ga je upitilo ka drugom ulazu, namijenjenom poznatim osobama.

Spike Lee nije želio da se vraća, jer mu je karta već bila skenirana i, kako tvrdi, ne bi opet mogao ući u Garden. Portparol Knicksa je povodom sukoba Leeja sa obezbjeđenjem rekao da Spikeove tvrdnje nisu istinite i da je jedini problem bio taj što je američki reditelj koristio pogrešan ulaz. Također, poručio je Spikeu da ga njegovo mjesto pored terena i dalje čeka.

Ipak, čini se da će sjedište tik uz teren ostati prazno. Barem do kraja sezone, jer Lee ne namjerava da se vrati na utakmice Knicksa.

“Gotovo je. Završio sam za ovu sezonu. Koristio sam isti ulaz prethodne sedmice. Niko mi iz Knicksa u međuvremenu nije saopštio da se situacija promenila. Kada kasnim sa uplatom za karte, a cijena je astronomska, odmah mi zvoni telefon da me obavijeste. Sada niko nije zvao”, rekao je Spike Lee u emisiji “First take” na ESPN-u i dodao da je obezbjeđenju koje je pokušalao da ga uputi na drugi ulaz rekao “Uhapsite me kao brata Charlesa Oakleya”, aludirajući na incident iz 2017. godine kada je obezbjeđenje izbacilo bivšeg igrača Knicksa iz Gardena zbog sukoba oko sjedišta za VIP osobe.

Američki mediji navode da Spike Lee godišnje izdvoji oko 300.000 dolara za sjedišta uz teren. Kako na utakmice ide gotovo 30 godina, izračunali su da je Lee do sada uplatio Knicksima skoro 10 miliona eura.

Navijači Knicksa su na društvenim mrežama osudili ovakvo ponašanje obezbjeđenja u Gardenu.

new york knicksspike lee
KOMENTARI

KOMENTARI