Sport Centar

Zbog čega Duljević (još) nije produžio ugovor sa Sarajevom?

Trakavica u vezi produženja ugovora Harisa Duljevića sa Sarajevom i dalje traje. Nakon što je kapiten Bordo tima meč protiv Viteza počeo s klupe, uz zvanično obrazloženje kluba da je u pitanju ''povišena temperatura'', simpatizeri koševskog premijerligaša uz dozu sumnje gledaju na novonastalu situaciju.

Zbog čega Duljević (još) nije produžio ugovor sa Sarajevom?

Povremenom reprezentativcu Bosne i Hercegovine na ljeto ističe ugovor, te je i dalje neizvjesno da li će saradnja biti nastavljena. Nedavno su iz Titove 38b poručili da su ispunili zahtjeve koje je Duljević postavio te da uskoro očekuju potpis novog ugovora. Međutim, stvari očigledno ne idu u tom smjeru.

Pred najboljim fudbalerom Sarajeva je teška odluka. Iznad glave mu visi dilema da li da produži ugovor sa klubom u kojem je doživio punu igračku afirmaciju ili da napusti Koševo kao slobodan igrač, što bi mu trebalo olakšati pronalazak inozemnog angažmana.

Duljević po svaku cijenu naredne sezone želi karijeru nastaviti u inostranstvu te čak i ponuda Sarajeva, koja bi ga, kako saznajemo, učinila najplaćenijim fudbalerom BH Telecom Premijer lige nije dovoljna da ga ubijedi u nastavak saradnje. Kapiten bordo sastava je neposredno pred meč sa Vitezom obavio razgovore sa čelnicima Sarajeva, a epilog je da se dan poslije našao na klupi.

”Povišena temperatura” bilo je zvanično obrazloženje koševskog kluba, ali u drugom poluvremenu Duljević se iznenada našao u “vatri” kada je postalo jasno da Sarajevo neće lako doći do bodova. Po ulasku u igru dobio je i treći žuti karton, pa će preskočiti gostovanje na Otoci u narednom kolu. Tako je, ujedno, dobio još malo vremena da razmisli o nastavku karijere.

Novonastala situacija i “pat pozicija” nije od koristi nikome. Sarajevo bez Harisa Duljevića je mnogo slabija ekipa, što se jasno vidjelo prije njegovog ulaska u igru protiv Viteza, dok je kapiten pod određenim pritiskom, jer navijači očekuju da produži ugovor i pokaže svojevrsnu zahvalnost prema klubu u kojem je stekao fudbalsko ime i status reprezentativca, a koji bi njegovim eventualnim transferom mogao zaraditi i nemalu svotu novca.

Ukoliko ne nađu zajednički jezik obje strane bile bi na gubitku, ali u ovome slučaju pita se samo Duljević. S druge strane rukovodstvo Sarajeva je zakašnjelom reakcijom, dozvolilo da najbolji igrač uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora, te je otežalo sebi pregovaračku poziciju sa fudbalerom koji je donedavno bio glavni eksponat Bordo tima.

Jedno je sigurno. Nervoza je obostrana. A, kada je tako, obično ispašta rezultat. Srećom po Sarajevo, protiv Viteza to nije bio slučaj, ali tek zahvaljujući pukoj sreći.

dan nezavisnosti bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Chwilla
Gost

Normalno da nije potpisao, jer samo tako moze naci aganzman. I opet je pitanje kako ce se udomiti jer ga zastupa 101 agent. Duljevica vani ima koliko god hoces…. Jos godina i on je u evropskim okvirima vec star igrac. Ovakav duljevic se kod nas smatra talentom a ne formiranim igracem itd.

Maximalno
Gost

400.000€?

Xkxv
Gost

uprava mu je trebala ranije produziti ugovor…

Sport Centar
Admin

Zahvaljujemo na vasim komentarima. Pratite http://www.scsport.ba.

Hakenputz
Gost

otišli su i bolji od Dulje i u teža vremena, pa zašto ne bi i on? Momak je zaslužio, dao je sve što je trebalo…sretno mu bilo

wpDiscuz