Sport Centar

Završena sezona za Igokeu, Dodik priznao: Nikad nije bilo teže, lično sam odgovoran za neke greške

Igokea je u posljednjem kolu regularnog dijela takmičenja u ABA ligi, pobjedom nad Zadrom, uspjela osigurati opstanak u društvu najboljih ekipa na Jadranu.

Završena sezona za Igokeu, Dodik priznao: Nikad nije bilo teže, lično sam odgovoran za neke greške

Igokea je u posljednjem kolu regularnog dijela takmičenja u ABA ligi, pobjedom nad Zadrom, uspjela osigurati opstanak u društvu najboljih ekipa na Jadranu.

Klub iz Laktaša sezonu je okončao sa skorom od osam pobjeda i 14 poraza. Sezonu je na klupi počeo Nenad Trajković kojeg je naslijedio Žarko Milaković, da bi posljednjih 10 mečeva klub vodio Dragan Nikolić.

Pored tri trenera, klub je tokom sezone promijenio veliki broj igrača.

Čelni čovjek kluba Igor Dodik je nakon meča protiv Zadra za portal Košarka24.ba priznao da je klub griješio tokom sezone, ali i da je svima u Laktašima pao kamen sa srca nakon trijumfa kojim je osiguran opstanak.

“Cijela sezona bila je stresna i morala je i ova utakmica da bude stresna pet minuta prije kraja. Hvala Bogu pa je završila onako kako smo je započeli. Za mene i upravu nikad teža sezona. Imali smo nekih grešaka na početku koje sam ličnio donio i koje smo sa upravom donijeli. Išli smo iz greške u grešku i veće probleme”, rekao je generalni menadžer Igokee.

Dodik se potom zahvalio svima, a posebno igračima koji su posljednju utakmicu u sezoni iznijeli onoko kako su se i dogovorili sa čelnicima kluba.

“Nije bilo nimalo lako. Hvala treneru i stručnom štabu koji je na kraju iznio cilj postavljen na početku sezone, a to je opstanak, iako smo imali neke druge planove. Na kraju smo ostvarili ono što smo primarno željeli”.

Dodik smatra da je velika stvar što će Igokea i naredne sezone igrati regionalnu ligu.

“Velika je pobjeda što ćemo iduće sezone ponovo igrati ABA ligu koja nikada nije bila jača i tek treba da se sastane predsjedništvo i skupština i odluči šta ćemo sa zahtjevima Olympiakosa i Panathinaikosa. Nema kraja tome i ABA liga je svima interesanta svima u Evropi i Igokei je čast što se takmiči u takvoj ligi”.

Sezona za košarkaše Igokee je završena pošto neće nastupati u završnici Prvenstva BiH, prema vlastitom zahtjevu. Uprava kluba ima dosta vremena da radi na sastavu ekipe koja će sa treninzima početi u avgustu ili septembru.

“Počeli smo već da razmišljamo o idućoj sezoni i već imamo neke planove, ali ćemo sve početi da radimo za desetak dana kada se glave malo razbistre. Da krenemo pripreme za iduću sezonu na vrijeme, a ne kao za ovu kada smo pravili greške”, zaključio je Dodik.

Rezultati by SofaScore

igor dodikkkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI