Sport Centar

Završen petosatni sastanak ABA lige: Čeka se druga polovina maja, svi klubovi za proširenje

Čelnici ABA lige počeli su radni sastanak u 11 sati, završili ga oko 16, prenio je Sport klub.

Završen petosatni sastanak ABA lige: Čeka se druga polovina maja, svi klubovi za proširenje

Čelnici ABA lige počeli su radni sastanak u 11 sati, završili ga oko 16, prenio je Sport klub.

Svaki klub je iznio stavove i prijedloge u vezi sa nastavkom takmičenja, šta smatra da se treba uraditi u slučaju da korona virus koji trenutno diktira uslove igre, onemogući borbu za titulu, opstanak i plasman u Euroligu.

Kao što je i ranije najavio, predsjednik ABA lige i direktor Cibone Domagoj Čavlović, sastanak je imao radni karakter, u pitanju je bila razmjena ideja i predloga, a definitivne odluke biće donijete na Skupštini regionalnog takmičenja.

Što se završnice samog takmičenja tiče, mišljenja su, kao što je bilo i očekivano, podijeljena. Klubovi su završili sa iznošenjem ideja i prijedloga, a zatim je uslijedila rasprava. Da li će takmičenje biti nastavljeno ili ne zaista je nemoguće procijeniti, pa je zauzimanje stava odloženo za drugu polovinu maja, kada se očekuje da će situacija po pitanju korona virusa i borbe protiv istog biti znatno jasnija.

Ono što je bilo jasno i prije početka pomenutog sastanka, među svim klubovima, preovladava mišljenje da ligu treba proširiti sa 12 na 14 kluba. To znači da niko neće ispasti iz elitnog društva, a članovi istog će najvjerovatnije postati Borac iz Čačka i Split koji su na kraju ligaškog dijela ABA2 lige osvojili prva dva mjesta.

MZT iz Skoplja koji je bio treći i Sutjeska iz Nikšića koja je bila četvrta, ostat će bez elitnog društva, osim ako se nešto drastično ne promijeni, pa se ne stvore uslovi za doigravanje i rješavanje tog pitanja na parketu.

Skupština ABA lige je, inače, jedino mjerodavno tijelo za odluke, ali veliki problem za sve predstavnike klubova, njihove stavove i želje je činjenica da trenutno ne kontrolišu situaciju, nego pravila igre diktira korona virus. Radni sastanak nije donio mnogo novosti, a sada se čeka druga polovina maja, kako bi ponovo, na osnovu izn esenih ideja i prijedloga, bila donijeta odluka, ili će doći do novog odlaganja.

ABA LIGA

aba liga
KOMENTARI

KOMENTARI