Sport Centar

Zategnuti odnosi su prošlost: Umičević odao priznanje Šumanu, selektor govorio o problemima

Čini se da su zategnuti odnosi na realciji predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević - selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman stvar prošlosti.

Zategnuti odnosi su prošlost: Umičević odao priznanje Šumanu, selektor govorio o problemima

Čini se da su zategnuti odnosi na relaciji predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević – selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman stvar prošlosti.

Naime, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine odao je priznanje selektoru Bilalu Šumanu i igračima za plasman na Evropsko prvenstvo na sastanku koji je jučer održan u Sarajevu, piše Faktor.

Ovom sastanku prisustvovali su i članovi stručnog štaba kao i kapiten Mirsad Terzić te selektor juniora BiH Bojan Unčanin, zaposlenici Saveza kao rukometni radnici Alija Hasić, Vladimir Branković, Darko Savić…

Odajem priznanje selektoru na svemu što je dosad uradio i on je sačuvao reprezentaciju. Isto tako sam mu rekao da nije bilo u redu da članovi Upravnog odbora ne prisustvuju proslavi za plasman na EP. Moramo biti ljudi i moramo se više poštovati”, rekao je Umičević.

Umičević je pričao o brojnim problemima u Savezu kao i da je mnogo toga do sada urađeno i da dolaze još bolji dani za bh. rukomet.

Bilal Šuman je govorio o problemima kao što je nedostatak opreme kao i da se članovima stručnog štaba trebaju napraviti ugovori. Također predstavio je program za pripreme uoči odlaska na šampionat Starog kontinenta koji je na programu u januaru iduće godine.

Okupljanje je predviđeno 23. decembra, a planirane su dvije test utakmice sa Hrvatskom. Predsjednik Umičević je obećao da će sve biti izneseno na Upravni odbor i da treba da se sklope ugovori za ljudima koji su dio stručnog štaba.

bilal sumanmarinko umicevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Nepoznat
Gost

Šta će to biti?
Ali u svakom slučaju,ovo je postivna vijest.

wpDiscuz