Sport Centar

Započeti novi radovi: Bilino polje prolazi kroz još jednu rekonstrukciju

Stadion "Bilino polje" u Zenici prolazi kroz još jednu rekonstrukciju. Proteklih dana započeli su radovi na proširenju postojećeg press-salona čime bi se kapacitet prostora za novinare trebao uduplati, a radovi bi trebali biti završeni pred susret kvalifikacija u kojem će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti selekciju Italije u novembru.

Započeti novi radovi: Bilino polje prolazi kroz još jednu rekonstrukciju

Stadion “Bilino polje” u Zenici prolazi kroz još jednu rekonstrukciju. Proteklih dana započeli su radovi na proširenju postojećeg press-salona čime bi se kapacitet prostora za novinare trebao uduplati, a radovi bi trebali biti završeni pred susret kvalifikacija u kojem će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti selekciju Italije u novembru.

Kako je za Anadolu Agency (AA) rekao Ismar Huskić, generalni sekretar Nogometnog kluba Čelik, ovim radovima će se postojeći kapacitet od 50 sjedećih mjesta za novinare uduplati.

“Kao što je šira javnost upoznata, mi smo imali plan da rekonstruišemo jedan drugi objekat ispod stadiona, ali smatramo i mi, i ljudi u Nogometnom savezu BiH te Gradska uprava koja je u vlasništvu stadiona, da je najbolje rješenje da se postojeći press-salon proširi. Radovi su počeli. Postojeći kapacitet je 50 sjedećih mjesta, a sad će se povećati na 100 sjedećih mjesta i renovirat će se po standardima UEFA-e i FIFA-e te će Bilino polje zadovoljavati sve standarde koji imaju ti pravilnici”, rekao je Huskić.

On je dodao kako je prioritet da ovi radovi budu završeni do susreta kvalifikacija u kojima će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Italiju na ovom stadionu 15. novembra.

“Prioritet je da to bude gotovo do susreta s Italijom i sigurno da će biti, no sumnjam da će biti riješeno do susreta s Finskom, nadam se da će se smoći snage da se to što prije završi, pa možda i do ovog susreta s Finskom”, rekao je Huskić.

Stadion “Bilino polje” nalazi se u trećoj kategoriji stadiona za odigravanje međunarodnih klupskih i susreta reprezentacije. U narednom periodu na ovom stadionu A selekcija Bosne i Hercegovine u nogometu ugostit će Finsku 12. oktobra te Italiju 15. novembra u okviru kvalifikacija za EURO 2020., dok će U21 reprezentacija 15. oktobra igrati susret kvalifikacija za EURO 2021. protiv selekcije Njemačke.

TABELA GRUPE J KVALIFIKACIJA ZA EP

bilino poljefudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI