Sport Centar

Zanimljiva imena u top 10: Džeko među igračima s najviše transfer glasina u karijeri

Edin Džeko u svojoj karijeri nije promijenio previše klubova, ali je definitivno sa "previše" njih bio povezivan kroz prethodne godine.

Zanimljiva imena u top 10: Džeko među igračima s najviše transfer glasina u karijeri

Edin Džeko u svojoj karijeri nije promijenio previše klubova, ali je definitivno sa “previše” njih bio povezivan kroz prethodne godine.

Posljednji u nizu je bio Juventus, s kojim je Džeko imao dogovoren transfer, na to je bila pristala i Roma, ali sve je propalo zbog Arkadiusza Milika i Napolija, odnosno njegovog gazde Aurelija di Laurentiisa.

Ranije su još dva Džekina transfera koja su bila na pragu realizacije propala, a kao što je poznato, riječ je o odlascima u Chelsea i Inter.

Dijamant je i dalje član Rome, a Transfermarkt je objavio zanimljiv podatak koji se tiče upravo transfer glasina.

Naime, Džeko je jedan od igrača s najvećim brojem glasina vezanim za njegov novi klub, te se nalazi na 8. mjestu te liste koju je sačinio Transfermarkt, pošto je navedeni sajt izbrojao ukupno 55 glasina vezanih za Džeku.

Na prvom mjestu je Mario Balotelli sa 68 glasina, a prate ga Hatem Ben Arfa i Xherdan Shaqiri sa 65, odnosno 62.

Slijede Aleksandar Dragović (60), Mario Mandžukić i Max Kruse (57), Mario Gotze (56), Džeko i Michy Batshuayi (55) i na 10. mjestu je Kevin Prince Boateng sa 54 transfer glasine.

edin dzekomario balotellitransfermarkt
KOMENTARI

KOMENTARI