Sport Centar

ZAMM za kraj regularnog dijela takmičenja savladao BH Poštu: Poznati četvrtfinalni parovi SC Business lige

Večeras je u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigran drugi dio posljednjeg 15. kola SC Business lige, nakon čega su postali poznati četvrtfinalni parovi desete sezone ovog takmičenja.

ZAMM za kraj regularnog dijela takmičenja savladao BH Poštu: Poznati četvrtfinalni parovi SC Business lige
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigran drugi dio posljednjeg 15. kola SC Business lige, nakon čega su postali poznati četvrtfinalni parovi desete sezone ovog takmičenja.

Čak tri susreta registrovana su službenim rezultatom od 3.0, dok je meč ekipa ZAMM mC/Liga Bez Briga i BH Pošte odigran, a na kraju su domaći slavili pobjedu od 4:2.

ZAMM mC/LIGA BEZ BRIGA – BH POŠTA 4:2 (Ligata, Mršo, Smajić, Mulahmetović / Bučan, Tahirović)

Početak utakmice bio je veoma nervozan, a to je iskoristio Ligata, te u 8. minutu izlazi jedan na jedan sa Zukom i matira ga za vodstvo domaćih od 1:0.

Igrao se 17. minut kada Ligata nekoliko puta ne uspjeva loptu ubaciti u mrežu Poštara, ali nakon posljednjeg pokušaja ona se odbija do Mrše koji je sigurno posprema iza leđa Asmira Zuke za povećanje vodstva domaćih od 2:0.

U 20. minutu Mujezinović nesmotreno faulira Tahirovića u kaznenom prostoru, a sudije pokazuju na šest metera, siguran izvođač penala bio je Bučan pa se na odmor otišlo sa vodstvom domaćina od 2:1.

U drugom poluvremenu opet je ZAMM bio nešto bolji na otvaranju, pa u 27. minutu preko Smajića ponovo dolaze do plus dva gola u odnosu na Poštare.

Međutim, BH Pošta samo četiri minute poslije preko Tahirovića kažnjava grešku odbrane ZAMM-a, te ponovo dolaze do prilike da ostvare pozitivan rezultat na kraju utakmice.

Kada se činilo da će susret završiti rezultatom 3:2 u korist ZAMM-a, ”ukazao” se Mulahmetović i maestralnim volej udarcem skoro sa centra igrališta stavio tačku na ovaj susret, ali i regularni dio ove sezone, postigavši vjerovatno najljepši pogodak u ovoj sezoni i tako postavio konačnih 4:2 u korist domaćina.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

BH Pošta: Zuko, Tukić, Bučan, Pašić, Janjoš, Krka, Škoro, Sulejmanović, Salčin, Tahirović, Džafo, Ajanović, Rizvan.

KLAS – TELEMACH 3:0 (SLUŽBENI REZULTAT)
TRŽNICE SARAJEVO – DB SCHENKER 0:3 (SLUŽBENI REZULTAT)
SECURITAS – BOSNALIJEK 0:3 (SLUŽBENI REZULTAT)

Večerašnje mečeve sudili su Almedin Berilo i Amir Omerbašić.

Četvrtina finala desete sezone SC Business lige igra se u četvrtak(21.03.), a ispod pogledajte raspored i satnicu utakmica koje nas očekuju u ovoj fazi takmičenja.

ČETVRTFINALE

Četvrtak 21.03.2018. godine

19:15 ZAMM mC/Liga Bez Briga – Bosnalijek
20:05 BH Pošta – Pokop
20:55 Addiko Bank – Bazen Otoka
21:45 BH Telecom – Tržnice Sarajevo

15. koločetvrtfinalesc business liga
KOMENTARI