Sport Centar

ZAMM i Bosnalijek slavili pobjede identičnim rezultatom, Tržnice savladale BH Telecom

Večeras je u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigran prvi dio 13. kola desete sezone SC Business lige.

ZAMM i Bosnalijek slavili pobjede identičnim rezultatom, Tržnice savladale BH Telecom
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigran prvi dio 13. kola desete sezone SC Business lige.

Bosnalijek je u prvom meču sa 3:1 bio bolji od DDC MLS-a, da bi ZAMM mC/Liga Bez Briga identičnim rezultatom savladao Vodovod i Kanalizaciju, dok su Tržnice Sarajevo sa 4:2 slavile protiv BH Telecoma. Meč Javnog Servisa BiH i BH Pošte, registrovan je službenim rezultatom u korist gostiju.

DDC MLS – Bosnalijek 1:3 (Omerović / Mrguda, Kapičija, Bekan)

Obje ekipe su veoma čvrsto ušle u ovaj susret, Bosnalijek se više orijentisao na građenje napada, dok su se domaći odlučili svoje prilike tražiti preko kontranapada.

U 8. minutu Bekan je prebacio loptu za Mrgudu, koji sa Pećancem odigrava fenomenalan dupli pas i nakon toga fantastično matira Tatara za 0:1.

Nakon pogotka Bosnalijek se opusti, pa samo dvije minute poslije DDC MLS preko Omerovića dolaze do poravnanja na 1:1.

Nakon ovog pogotka tempo igre se jako smanjio pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu ekipa DDC MLS-a je evidentno ostala bez snage, dok je to Bosnalijek iskoristi i stvorio veliki broj prilika, ali do pogotka nisu uspjeli stići sve do 35. minuta.

Tada nakon jedne veoma duge akcije Kapičija pogađa mrežu DDC-a za novo vodstvo, da bi u 38. minutu Bekan stavio tačku na ovaj susret i postavio konačnih 3:1.

DDC MLS: Gušić, Tatar, Aljović, Tunović, Gutić, Šaković, Šahović, Pozderac, Delić, Fehrić, Mustafić, Omerović, Hamzić, Jusufović, Kitovnica, Omerhodžić.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Pećanac, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

 

ZAMM mC/Liga Bez Briga – Vodovod i Kanalizacija 3:1 (Ligata x2, Mujezinović / Komar)

Veoma oprezna igra obje ekipe je obilježila početak susreta, tako da većih uzbuđenja nije bilo do 12. minuta kada Ligata trese mrežu gostiju za vodstvo ZAMM-a od 1:0.

Do kraj poluvremena rezultat se nije mijenjao pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednosti domaćina.

Drugi dio igre bolje otvara Vodovod i Kanalizacija, pa u 24. minutu preko Komara dolaze do vodstva.

Poslije primljenog pogotka ZAMM je krenuo svim snagama u napad ali golman gostiju je svaki udarac upućen u okvir gola svoje ekipe branio maestralno i tako se stekao dojam da je gol ViK-a ”zaključan” na ovom susretu.

Kada su svi očekivali da će se meč završiti neriješenim rezultatom, ponovo se pred golom gostiju ukazao u ovoj sezoni odlično raspoloženi Ligata i pogodio za novo vodstvo svoje ekipe, da bi samo dvadesetak sekundi kasnije i Mujezinović zatresao mrežu ViK-a, te postavio konačnih 3:1.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Vodovod i Kanalizacija: Avdić, Bajraktarević, Hadžić, Kljuno, Čuhara, Mašić As., Mašić Ad., Komar, Kapidžić, Konjhodžić, Babić, Rizvanović, Spahović, Bešlić, Mršo, Salčin, Đip.

Tržnice Sarajevo – BH Telecom 4:2 (Imamović x2, Kadrić, Otajagić / Junuzović, Avdić)

BH Telecom je odlično otvorio i preko Junuzovića u 8. mintu dolaze do vodstva od 1:0.

Nekoliko minuta pred kraj prvog dijela igre Tržnice Sarajevo preko Imamovića dolaze do poravnanja, da bi samo dvadesetak sekundi prije kraja Kadrić zatresao mrežu gostiju i tako donio preokret svojoj ekipi.

Drugi dio bolje otvaraju Tržnice Sarajevo pa preko Otajagića povećavaju vodstvo na 3:1.

Igrao se 33. minut kad Avdić matira Šahbazovića i tako svojoj ekipi donosi nadu da do kraja susreta ipak mogu stići do pozitivnog rezultata.

Ipak, na samom isteku 40-og minuta Imamović je drugim golom na utakimici stavio tačku na ovaj meč i Tržnicama donio vrijednu pobjedu od 4:2.

Tržnice Sarajevo: Otajagić, Džanković,Junuzović, Bogilović, Kadrić, Šahbazović, Imamović, Huskić.

BH Telecom: Lindov, Žigović, Borovina A., Borovina D., Avdić, Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Jurković, Čardaklija.

 

Javni Servis BiH – BH Pošta 0:3 (SLUŽBENI REZULTAT)

 

Večerašnje mečeve sudili su Farik Kečo i Amir Omerbašić.

 

13. kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI