Sport Centar

Zamalo prokockali prednost od 17 poena: Žalgiris u velikoj drami šokirao Fener

U Istanbulu je večeras odigrana i druga utakmica serije play-offa Eurolige između Fenerbahcea i Žalgirisa, a pobjedu su na kraju upisali igrači iz gostujuće ekipe koji su slavili rezultatom 80:82, napravivši break u seriji koja je sada izjednačena 1-1.

Zamalo prokockali prednost od 17 poena: Žalgiris u velikoj drami šokirao Fener

U Istanbulu je večeras odigrana i druga utakmica serije play-offa Eurolige između Fenerbahcea i Žalgirisa, a pobjedu su na kraju upisali igrači iz gostujuće ekipe koji su slavili  rezultatom 80:82, napravivši break u seriji koja je sada izjednačena 1-1.

Obje ekipe su napadački odlično ušle u utakmicu, a prva dionica je završena rezultatom 21:20 u korist Fenerbahcea.

U drugoj četvrtini Žalgiris pravi neočekivanu prednost te na odmor odlaze sa vodstvom od sedam poena razlike.

Istim tempom su nastavili i u trećoj četvrtini, kada su bukvalno rešetali koš Fenera, a odbranom su zatvorili sve prilaze prema košu. U 28. minuti su imali i najveće vodstvo na utakmici 56:73.

Konačan rasplet u posljednjoj dionici donio je sjajnu igru Fenerbahcea, ali na kraju nedovoljnu za veliki preokret. Datome nije uspio postići trojku za pobjedu u posljednjem napadu, te je konačan rezultat glasio 80:82 i tako je Žalgiris zabilježio vrlo važnu pobjedu u seriji, koja je sada na 1-1.

Najefikasniji kod Žalgirisa je bio Edgaras Ulanovas koji je postigao 20 poena, dok je u redovima Fenerbahcea najviše poena postigao Luigi Datome (17).

euroligakkfenerbahcezalgiris
KOMENTARI

KOMENTARI