Sport Centar

Zakarić: Vjerujem da ćemo se sutra sa Grbavice u Banju Luku vraćati sretni i zadovoljni

U derbiju 3. kola m:tel Premijer lige BiH Borac će biti gost Željezničara.

Zakarić: Vjerujem da ćemo se sutra sa Grbavice u Banju Luku vraćati sretni i zadovoljni

U derbiju 3. kola m:tel Premijer lige BiH Borac će biti gost Željezničara.

Pomenute ekipe su u prethodne dvije utakmice osvojile po maksimalnih šest bodova, što je jedino još uradio Široki Brijeg.

Banjalučani očekuju dobru partiju i nadaju se nastavku pozitivnog niza.

“Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam potpuno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede”, rekao je trener Vlado Jagodić za EuroBlic.

On je najavio da će biti promjena u timu, neke igrače će da odmorim, a u konkurenciji jedino nisu suspendovani golman Mladen Kukrika i Aleksandar Subić kako bi se izbjegao rizik od nove povrede.

Nekadašnji igrač Željezničara Goran Zakarić svjestan je kvaliteta protivničkog tima, a kaže da očekuje dobru partiju Borca i osvajanje tri boda.

“Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80 posto igrača koji su sada na Grbavici. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo će sutra veče u Banju Luku vraćati srećni i zadovoljni”, rekao je Zakarić.

Pored njega dres Željezničara nosila su još tri fudbalera crveno-plavih, a to su kapiten Stojan Vranješ, Saša Kajkut i Ivan Crnov.

Utakmica 3. kola m:tel Premijer lige BiH na Grbavici igra se sutra s početkom u 17 sati, uz prenos na kanalu Arena Sport 1.

fkboracfkzeljeznicargoran zakaricvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI

MIKI
Gost

ovakvim izjavama samo motiv vise za protivnika prvo jagodica sad ovaj ublehas

solomon
Gost

Treba ih slomiti kad dodzu na Grbavicu, jes mi ovaj borac postao odvratan tim nije to vise onaj tim za kojega sam ja navijao.

Neko iz mase
Gost

Igrao si sa 70_80 % igrača koji su danas u klubu, ali ih tada nije trenirao Amar Osim, tako da su oni jedna velika nepoznanica u kompoziciji tima koji Amar trenira i stvara. Troma ste i spora ekipa koja igra starinski fudbal.

wpDiscuz