Sport Centar

Zakarić: I da je bilo kontakta, znam šta bih rekao Sarajevu, ima još vremena za prelazne rokove

Fudbaleri Borca se nalaze na glavnom dijelu priprema u turskoj Antaliji, a sa njima je nakon dosta vaganja i neizvjesnosti i jedna od glavnih zvijezda tima Goran Zakarić.

Zakarić: I da je bilo kontakta, znam šta bih rekao Sarajevu, ima još vremena za prelazne rokove
FOTO: mondo.ba

Fudbaleri Borca se nalaze na glavnom dijelu priprema u turskoj Antaliji, a sa njima je nakon dosta vaganja i neizvjesnosti i jedna od glavnih zvijezda tima Goran Zakarić.

Zakarić je do zadnjeg dana pred put u Tursku čekao s odlukom, ali na kraju je prelomio da ostaje u Banjaluci još godinu.

“Imali smo dogovor da tog nekog 10, 11. januara pronađemo taj neki inostrani angažman. U tom momentu nije došlo na vrijeme i onda sam isto u razgovoru sa ljudima iz kluba, predsjednikom i trenerom, dogovorio da dobijem još malo vremena da probam da se opet okušam negdje van naših prostora. To je trajalo dugo i bilo je tu raznoraznih država i klubova, ali nisam bio zadovoljan. Produžio sam ugovor na godinu dana i razgovarao sam ljudima iz kluba, imamo neke naše privatne razgovore i dogovore”, rekao je Zakarić u razgovoru za Mondo.

Pominjao se interes Sarajeva za sjajnog krilnog fudbalera iz Bosanske Gradiške, ali Zakarić kaže kako nije imao nikakav poziv.

“Što se tiče tih raznoraznih priča, direktno za Sarajevo, ja nisam imao nikakav poziv ni od trenera, od predsjednika, tu je neko pokušao nešto da uradi, ali mu to nije uspjelo. Nisam se dosad dovodio u situaciju da sam između dva kluba zbog tog nekog rivalstva, kao što je između Željezničara za koji sam igrao i Sarajeva. Potpuno pravo imaju sve ekipe da kontaktiraju igrače i bore se za svoje bolje sutra. Ja ne želim ni da se priča protiv Sarajeva, Želje i drugih. I da je došlo do kontakta, što ne bi bilo ništa loše, ali ja već znam svoj odgovor. Što se tiče Sarajeva, to je ozbiljan klub, imaju kvalitet i želim im svu sreću. Trenutno sam ovdje, namjestio sam glavu”, dodao je Zakarić.

Istakao je potom i da ima vremana za odlazak, te da niko nije lud da ne pusti igrača ako stigne dobra ponuda.

“Ima još vremena za prelazne rokove i sve, niko nije lud da ne pusti igrača ako na klupsku adresu dođe dobra ponuda. Klub živi od toga, i igrači prave dalju afirmaciju.”

Borac je jesenas dugo bio prvi vrhu tabele, ali u finišu je poklekao pa će proljeće dočekati tek na petom mjestu sa 13 bodova manje od lidera Sarajeva.

“Imamo dobru ekipu, naravno kad pogledamo stanje na tabeli vidimo da to nije baš najbolje, ali opet nas raduje što smo mi peti, a Željo koji je drugi bježi samo dva boda. Tako da već prvom utakmicom može dosta toga da se promijeni”, zaključio je Zakarić za Mondo.

fkboracgoran zakaric
KOMENTARI

KOMENTARI