Sport Centar

Za kojim igračem žali Ferguson: Obećao je da će potpisati, ali Tottenham je majci kupio kuću…

Legendarni trener Sir Alex Ferguson nedavno je gostovao u jednom podcastu, te je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Za kojim igračem žali Ferguson: Obećao je da će potpisati, ali Tottenham je majci kupio kuću…

Legendarni trener Sir Alex Ferguson nedavno je gostovao u jednom podcastu, te je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Mnogo pažnje privukla je, naravno, priča o transferima, pošto je Ferguson otkrio neke detalje iz prošlosti koji se dosad nisu znali.

Govorio je o igračima koje je želio vidjeti u Unitedu, a to se nije ostvarilo i brzo je kod tog pitanja “ispalio” ima Paula Gascoignea.

United je s Gascoigneom pregovarao 1988. godine i to danas nije tajna. I sam je Gazza u svojoj autobiografiji napisao kako je Sir Alexu obećao doći na Old Trafford prije nego što je ipak potpisao za Tottenham.

“Sve se uvijek vraća na jedno ime, a to je Paul Gascoigne”, rekao je Ferguson u UTD Podcastu, a prenosi Goal.com.

“Bio je apsolutno fantastičan. Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru. Ne kažem da ona i ovako nije bila dobra, ali s nama bi bila još bolja.”

“Imali smo u ekipi druge Geordije (ljude sa sjeveroistoka Engleske) poput Bryana Robsona i Stevea Brucea te Bobbyja Charltona… Sir Bobby bi mu bio fantastičan mentor jer je bio fantastičan čovjek. Čak i Garyja Pallistera, koji je iz Middlesbrougha pa se ne računa kao Geordie, ali razumio je tu kulturu”, smatra sir Alex.

Prisjetio se što se dogodilo tog ljeta 1988. godine, kada je Gascoigne iz Newcastlea prešao u Tottenham.

“Obećao je da će potpisati za nas i ja sam otišao na godišnji, a onda sam dobio poziv i doznao da je potpisao za Tottenham. Potpisao je za njih jer su njegovoj majci kupili kuću za 80.000 funti. Nisam mogao vjerovati. Bio je fantastičan igrač”, ispričao je Ferguson.

Pitali su ga žali li i za Wesleyjem Sneijderom, kojeg se 2011. povezivalo s transferom u Manchester United, ali Ferguson tvrdi da tu nije bilo ničega.

“Njegovo se ime često spominjalo, ali nikad nismo bili zainteresirani za njega., Ne znam odakle to uopće ljudima. Svake sedmice su u medijima izbacivali nova imena“, rekao je Ferguson.

paul gascoignesir alex ferguson
KOMENTARI