Sport Centar

Wilder: Ja sam apsolutni pobjednik nakon dva nokauta i želim ovo ponoviti

Tekšaški spektakl Deontayja Wildera i Tysona Furyja u Los Angelesu opravdao je očekivanja, iako je okončan remijem.

Wilder: Ja sam apsolutni pobjednik nakon dva nokauta i želim ovo ponoviti

Tekšaški spektakl Deontayja Wildera i Tysona Furyja u Los Angelesu opravdao je očekivanja iako je okončan remijem.

Jedan sudija bodovao je 115:11 u korist Deontayja Wildera, drugi 114:112 u korist Tysona Furyja, a treći je bodovao meč sa 113:113. Nakon meča polemisalo se bodovanje jednog sudije čije ocjene su dosta čudne i razlikuje se od druge dvojice kolega.

WBC pojas ostao je u posjedu Wildera, no oba su boksera najavila uzvratni dvoboj.

“Ne znam hoće li revanš biti moja sljedeća borba, ali volio bih da bude. Trebali bismo ponovno boksati jedan protiv drugoga. Nije mi važno gdje će se boksati. Kada u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo to večeras i želim ovo ponoviti”, izjavio je Wilder u ringu nakon 12 rundi borbe.

Dvaput je 33-godišnji Amerikanac rušio tri godine mlađeg Engleza (9. i 12. runda), no nije ga uspio nokautirati u prvom remiju karijere nakon 40 uzastopnih pobjeda, ali da nije bilo posljednjeg rušenja u 12. rundi skoro pa je sigurno da bi pojas pripao Furyju.

“S dva nokauta apsolutni sam pobjednik meča. Ne vjerujem da je Fury bio priseban nakon mojih udaraca”, kazao je Wilder, te dodao:

“Bio sam previše neodlučan. Također, previše sam forsirao udarce. Nisam se uspijevao prilagoditi u trenucima kada sam trebao biti strpljiv. Želio sam nokautirati Furyja da bih navijačima pružio spektakl.”

Poslije meča pokazao je dovoljno respekta prema Tysonu Furyju, iako je na vaganju bilo dosta žara.

“Obojica smo dali sve od sebe, sve što smo mogli dati. Na kraju je to i najvažnije. Mi smo najbolji na svijetu i međusobno se silno poštujemo”, zaključio je Wilder.

deontay wildertyson fury
KOMENTARI

KOMENTARI

Novinari...
Gost

Valjda nokdauna, a ne nokauta 🙂

wpDiscuz