Sport Centar

“Wako Grand Prix BiH” uvršten u kalendar Evropske Kickboxing federacije: U februaru u Sarajevo stiže 700 takmičara

Tradicionalni deseti po redu turnir “Wako Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore održat će se 24. februara naredne godine u KSC-u Ilidža.

“Wako Grand Prix BiH” uvršten u kalendar Evropske Kickboxing federacije: U februaru u Sarajevo stiže 700 takmičara

Organizator turnira je Kick boxing akademija “Ilidža”, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

– Turnir se održava svake godine krajem februara, a dosadašnje pripreme i najave obećavaju da će biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je kick box u pitanju. Na turniru će nastupiti osvajači medalja sa Evropskih i Svjetskih prvenstava, kao i najbolji bh borci. Očekujemo nastup oko 700 takmičara iz 8 zemalja. Uveliko radimo na pripremi turnira, a imamo još puno posla u narednom periodu. Inače, turnir je uvršten u kalendar Evropske Kickboxing federacije- kaže Nermin Bašović uz napomenu da su eliminacije predviđene od 11 sati na dan turnira, dok su finale na programu poslije podne.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a ulaz na turnir bit će slobodan.

nermin basovicWako Grand Prix BiH
KOMENTARI

KOMENTARI