Sport Centar

Vukotić: Prija mi interesovanje velikana poput Celtica, promjena sredine je realnost

Slavni škotski Celtic želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Waasland Beverena Aleksandra Vukotića.

Vukotić: Prija mi interesovanje velikana poput Celtica, promjena sredine je realnost

Slavni škotski Celtic želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Waasland Beverena Aleksandra Vukotića.

Navodno je velikan ostrvskog fudbala dugo pratio stamenog defanzivca u prvenstvu Belgije i sad želi da ga angažuje i iskoristi činjenicu da je njegov klub ispao u drugu ligu.

Vukotić ima 24 godine i važeći ugovor sa Beverenom, ali je želja Celtica velika i čini se da obeštećenje neće biti problem jer žele da uzmu igrača koji bi im itekako popravio skok igru i predstavljao dodatnu opasnost po protivnički gol u prekidima.

Škotski mediji navode da se Vukotić odlično snalazi u defanzivi da je brz za svoju visinu i da je bio među najboljim defanzivcima u Belgiji.

“Upoznat sam sa interesovanjem Celtica i sigurno da mi prija da me želi takav velikan. Vidio sam da mediji u Belgiji i Škotskoj pišu o tome i da se očekuju razgovori dva kluba oko obeštećenja. Imam ugovor sa Waaslandom još tri godine, ali je jasno da je moja želja da pronađem novu sredinu nakon što je Beveren ispao u drugu ligu. Iako mi je u ovom klubu bilo lijepo, smatram da sam spreman za nove izazove”, rekao je Vukotić, a prenosi srpskainfo.com.

Vukotić je prošle sezone bio najbolji igrač tima po izboru navijača a zatim je ove prekinute sezone izabran među tri najbolja defanzivca od strane medija.

Sam je nagovijestio promjenu sredine, koja je, kako kaže, realnost nakon ispadanja kluba u drugu ligu.

“Sigurno da mi prija priznanja. Privikao sam se brzo na prvenstvo Belgije, lično sam zadovoljan partijama, ali nažalost ono najbitnije nismo uspjeli da ostvarimo. Klub je ispao u niži rang tako da je promjena sredine realnost”, dodao je Vukotić.

Već u zimskom prelaznom roku je bio ponuda za stamenog defanzivca, a pored Celtica, još jedan klub je veoma zainteresovan za Vukotića.

Belgijski Mechelen također želi bivšeg člana Krupe i spreman je da plati obeštećenje koje sadašnji klub bude tražio. Mechelen se nada da će Vukotić izabrati ovaj klub jer ne bi mijenjao ligu na koju se već navikao i gdje zna protivnike. Oni planiraju da se naredne sezone bore za vrh.

Vukotić je rođen u Srbiji, u Kraljevu, ali posjeduje i bh. pasoš, a ranije je izjavljivao kako nema ništa protiv da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

aleksandar vukoticcelticmechelenwaasland-beveren
KOMENTARI

KOMENTARI