Sport Centar

Vučević: Tražio sam stalno od oca da mi priča o šampionskoj generaciji sarajevske Bosne

Košarkaš Orlando Magica i ovogodišnji učesnik All-Star meča Nikola Vučević sin je bivše reprezentativke Ljiljane i proslavljenog asa Borislava.

Vučević: Tražio sam stalno od oca da mi priča o šampionskoj generaciji sarajevske Bosne

Košarkaš Orlando Magica i ovogodišnji učesnik NBA All-Star meča Nikola Vučević sin je bivše reprezentativke Ljiljane i proslavljenog asa Borislava.

Njegovo košarkaško porijeklo bila je tema razgovora za beogradski Sportski žurnal. Prije 40 godina Boro Vučević je na tlo bivše Jugoslavije doneo prvu titulu šampiona Evrope u klupskoj konkurenciji kao član sarajevske Bosne.

O timu Bogdana Tanjevića mali Nikola volio da sluša kao dječak.

“Tražio sam ocu stalno da mi priča o toj generaciji Bosne. Ja sam ga gledao u Belgiji, bio na svim treninzima, ali me je uvijek zanimalo to vrijeme iz Bosne, posebna iz lige Jugoslavije koja je među najjačim u Evropi. Velikani su u njoj igrali. Uvijek mi je pričao kako je bilo protiv Partizana, Zvezde, o gostovanjima u Zadru. Naravno i o tituli!”

Sjeća se Nikola i jedne anegdote.

“Pričao mi je da im je Boša Tanjević prije početka sezone rekao da od njih očekuje da osvoje Evropu. Pričao mi je mnogo puta, dan danas volim da čujem o tim danima. Uvijek sam bio ponosan na njega zbog svega toga”.

Nikola Vučević je bivši igrač Budućnosti i veliki navijač Crvene zvezde. Dakle, na Floridi će se gledati finale ABA lige.

“Biće teško, dvije odlične ekipe, borba do kraja. Prošle godine je Budućnost osvojila, ali sada neće biti lako. Igraće se svaka utakmica na jednu loptu. Iako je Zvezda dobila dva puta u regularnom delu, to ništa ne znači. Čini se da Budućnost igra bolje, a Zvezda ima prednost domaćeg terena. Igrao sam u Podgorici što mi je bilo veoma lijepo iskustvo, ali ja za Zvezdu navijam od malena i nadam se da će pobijediti.”

kkbosnanikola vucevicorlando magic
KOMENTARI

KOMENTARI