Sport Centar

Vrhunske borbe na turniru ‘Braća Bašović’, migrant Karoo Mahmoud Giyahi digao dvoranu na noge

Domaći kickbokseri večeras su trijumfovali nad Makedoncima na 17. Memorijalnom turniru "Braća Bašović". U punom sarajevskom Domu mladih domaća publika je uživala u šest odličnih borbi.

Vrhunske borbe na turniru ‘Braća Bašović’, migrant Karoo Mahmoud Giyahi digao dvoranu na noge

Domaći kickbokseri večeras su trijumfovali nad Makedoncima na 17. Memorijalnom turniru “Braća Bašović”. U punom sarajevskom Domu mladih domaća publika je uživala u šest odličnih borbi.

U glavnoj borbi večeri u disciplini K-1 u kategoriji do 75 kilograma Haris Brko Biber u prvoj rundi je klasičnim nokautom pobijedio makedonskog borca Dejana Ristevskog, dok je Edin Sinanović tehničkim nokautom savladao također Makedonca Roberta Kostovskog.

Karoo Mahmoud Giyahija, migrant iz Irana i član kluba “Gazija” sa rezultatom 3:0 sudijskom odlukom je bio bolji od Splićanina Brune Ninčevića.

U dvije predborbe Ermin Hadžajlija je rezultatom 3:0 bio bolji od Alena Đoze, a Viktor Milić je istim rezultatom savladao Nuha Hebibovića.

U pauzama mečeva brojnu publiku svojim demonstracijama zabavljali su članovi teakwando kluba „Bosna“ iz Visokog, na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom, ginisovim rekorderom u razbijanju kokosovih oraha laktom u minuti.

Podsjetimo, turnir se ove godine održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Ilidža i Općine Centar, te BH Pošte.

memorijalni turnir braca basovic
KOMENTARI