Sport Centar

Vranješ zvanično u Tatabanyi

Vranješ zvanično u Tatabanyi

Prošle sedmice specijalizovani rukometni portal balkan-handball.com najavio je Vranješov prelazak u Tatabanyu, a jučer je stigla i zvanična potvrda.

” Sretan sam što prelazim u Tatabanyu. Prezadovoljan sam ponuđenim uslovima i siguran sam da nisam pogriješio sa izborom, jer se radi o vrlo ambicioznom klubu sa sjajnim trenerom. Upravo trener Matić je jedan od glavnih razloga što sam prihvatio ponudu i bit će mi čast sarađivati s njim. To je klub svijetle tradicije i radi se o pravoj rukometnoj sredini. Vjerujem da ću biti od pomoći ekipi u borbi da i naredne sezone bude u samom vrhu mađarskog rukometa.” – rekao nam je Vranješ.

Tatabanya je osnovana 1942, u svojoj historiji osvojila je četiri naslova prvaka Mađarske, a tri puta je bila viceprvak. Dva puta je osvojila Kup, a u Evropi je igrala četvrtfinale Lige prvaka i polufinale EHF Cupa.
Vranješ je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, a u našoj zemlji nastupao je još za Prijedor. U Sloveniji je nosio dres Slovenj Gradeca, a prije dolaska u Mađarsku (2013.) jednu sezonu nastupao je za španski Ademar Leon. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2009, a sakupio je 46 nastupa i postigao 54 gola.

bayernmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI